Scholing tot vertrouwenscontactpersoon

Scholing tot vertrouwenscontactpersoon

Een vertrouwenscontactpersoon is een belangrijke schakel in een sportvereniging; het geeft sporters de kans om melding te maken en steun te zoeken. Vanaf september zijn er weer veel scholingen tot vertrouwenscontactpersoon gepland waar professionals en vrijwilligers binnen de sport zich voor kunnen aanmelden. Tijdens de scholing geven we deelnemers de juiste informatie en kennis waardoor zij de rol van vertrouwenscontactpersoon binnen verenigingen op zich kunnen nemen.

De scholing ‘Vertrouwenscontactpersoon’ bestaat uit een voorbereidende online module en één of twee bijeenkomsten. Door deze voorbereidende online module krijg je inzicht in begrippen als (seksuele) intimidatie, discriminatie, pesten en agressie en lees je wat je als VCP kan doen om de sociale veiligheid op de vereniging te vergroten. Ook kan je hier je vragen kwijt die je graag beantwoord ziet tijdens de bijeenkomst(en). 

Na afloop van de cursus Vertrouwenspersoon ben je in staat het onderwerp sociale veiligheid en seksuele intimidatie aan de doelgroepen te kunnen presenteren, kan je een vertrouwelijk gesprek voeren met klager, beschuldigde, bond of vereniging en kan je omgaan met vertrouwelijkheid, weerstanden en emoties.

Kijk hier voor meer informatie over de scholing en de cursusdata.