Loting WK 2021 bekend voor TeamNL Handbaldames

Loting WK 2021 bekend voor TeamNL Handbaldames

De TeamNL Handbaldames weten wie ze gaan treffen in de poulefase op het WK, dat van 2 t/m 19 december gespeeld wordt in Spanje. De loting wees vanavond uit dat Nederland is ingedeeld in groep D met Zweden, Noord Amerika & Caraïben 1 en Azië 5. De laatste twee landen worden bepaald op de kwalificatietoernooien voor de continenten die nog plaats moeten vinden. De speelsteden van het WK zijn: Castellón, Granollers, Llíria en Torrevieja.

Dankzij het behalen van de wereldtitel in 2019 was Nederland rechtstreeks geplaatst voor het WK. Daarnaast zijn ze door die prestatie ingedeeld in pot 1, waardoor zij grootmachten als Frankrijk, Rusland, Noorwegen en Spanje ontlopen in de poulefase.

Aan het wereldkampioenschap nemen voor het eerst 32 landen deel. De kwalificatietoernooien voor een aantal continenten moet nog plaatsvinden. Het Aziatisch kampioenschap wordt gehouden van 15 t/m 25 september in Jordanië. Noord-Amerika en de Caraïben gaan van 22 t/m 27 augustus uitmaken wie aan het WK kan deelnemen. De laatste WK-tickets worden verdeeld van 5 t/m 9 oktober in Paraguay voor Zuid en Centraal Amerika.

De eerste drie landen uit de acht poules plaatsen zich voor de hoofdronde. De landen die op de vierde plaats in de poule eindigen spelen om de Presidents Cup en de plaatsen 25 tot en met 32. In de hoofdronde spelen de teams uit de groepen A/B, C/D, E/F en G/H drie wedstrijden tegen elkaar. De behaalde punten in de poulefase tegen de doorstromende teams worden meegenomen. De beste twee landen per hoofdronde kwalificeren zich voor de kwartfinales. De halve finales worden gespeeld op 17 december, de finale staat gepland voor 19 december.

Loting WK2021 Spanje:
Groep A: Frankrijk, Montenegro, Angola, Slovenië
Groep B: Rusland, Servië, Kameroen, Polen
Groep C: Noorwegen, Roemenië, Azië 3, Azië 4
Groep D: Nederland, Zweden, Noord-Amerika & Caraïben 1, Azië 5
Groep E: Duitsland, Hongarije, Tsjechië, Slowakije
Groep F: Denemarken, Azië 1, Tunesië, Congo
Groep G: Kroatië, Azië 2, Zuid & Centraal Amerika 1, Zuid & Centraal Amerika 3
Groep H: Spanje, Oostenrijk, Zuid & Centraal Amerika 2, Azië 6