Voorlopige selectie start EK-kwalificatie bekend

Voorlopige selectie start EK-kwalificatie bekend

De TeamNL Handbaldames komen begin oktober bij elkaar voor de start van het kwalificatietraject voor het Europees Kampioenschap in 2022. De Oranjedames openen de kwalificatie met een thuiswedstrijd tegen Wit-Rusland. Vier dagen later staat de uitwedstrijd tegen Griekenland op het programma. De voorlopige selectie bestaat uit 29 speelsters. De definitieve selectie wordt op een later moment bekendgemaakt. Over de invulling van de staf voert het NHV gesprekken met de betreffende stafleden.

Op woensdag 6 oktober spelen de Handbaldames de eerste wedstrijd in de strijd om een EK-ticket tegen Wit-Rusland. De wedstrijd vindt plaats in het Topsportcentrum in Almere en begint om 18:00 uur. De kaartverkoop voor de ontmoeting start op dinsdag 21 september om 10:00 uur. Voor de tweede EK-kwalificatie wedstrijd reist Oranje af naar Kreta. Op zondag 10 oktober is Griekenland om 16:00 uur (Nederlandse tijd) de tegenstander.

De TeamNL Handbaldames zijn bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2022 in Slovenië, Noord-Macedonië en Montenegro ingedeeld in een poule met Duitsland, Wit-Rusland en Griekenland. Tegen iedere tegenstander wordt een keer uit en een keer thuis gespeeld. De twee beste landen in de poule plaatsen zich voor het eindtoernooi, waar in totaal zestien landen aan deelnemen. Het EK vindt plaats van 4 november t/m 20 november 2022. De speelsteden zijn Celje, Podgorica, Skopje en Ljubljana.

Voorlopige selectie TeamNL Handbaldames:

Naam: Club:
1. Lois Abbingh Odense Handbold (DEN)
2. Britt van der Baan TuS Metzingen (GER)
3. Debbie Bont Metz Handball (FRA)
4. Rinka Duijndam Thuringen HC (GER)
5. Kelly Dulfer SG BBM Bietigheim (GER)
6. Merel Freriks  Borussia Dortmund (GER)
7. Tamara Haggerty IK Sävehof
8. Laura van der Heijden Borussia Dortmund (GER)
9. Yara ten Holte Borussia Dortmund (GER)
10. Dione Housheer Odense Handbold (DEN)
11. Lynn Knippenborg Neckarsulmer Sport-union (GER)
12. Harma van Kreij RK Krim Mercator (SLO)
13. Nyala Krullaars Aalborg Håndbold (DEN)
14. Angela Malestein FTC Rail-Cargo Hungaria (HUN)
15. Kim Molenaar OTTO Work Force/VOC
16. Anouk Nieuwenweg Neckarsulmer Sport-union (GER)
17. Larissa Nusser København Håndbold (DEN)
18. Claudia Rompen HH Elite A/S (DEN)
19. Jessie van de Ruit OTTO Work Force/VOC
20. Inger Smits SG BBM Bietigheim (GER)
21. Danick Snelder SG BBM Bietigheim (GER)
22. Zoë Sprengers TSV Bayer 04 Leverkusen e.V. (GER)
23. Maxime Struijs Bad Wildungen Vipers (GER)
24. Nikita van der Vliet Nykøbing F. Håndboldklub (DEN)
25. Kelly Vollebregt Odense Handbold (DEN)
26. Tess Wester CSM Bucaresti (ROM)
27. Bo van Wetering  Odense Handbold (DEN)
28. Pipy Wolfs OTTO Work Force/VOC
29. Tessa van Zijl Borussia Dortmund (GER)