Zet onze sport en jouw sportclub op de politieke agenda

Zet onze sport en jouw sportclub op de politieke agenda

Gezonde en energieke inwoners, dat wil jij in jouw gemeente toch ook? Als sportsector denken we dat we hier een belangrijke bijdrage aan kunnen leveren. Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De gemeente maakt het sportbeleid  en geeft in verhouding tot de Rijksoverheid veel meer geld uit aan sport. Als sport- en beweegsector willen we een meer prominente plek krijgen op de lokale politieke agenda en ervoor zorgen dat er extra wordt geïnvesteerd in onze sector.

Sport en bewegen is geen kostenpost, maar een investering in een sterke maatschappij. Deze boodschap wil NOC*NSF in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen breed verspreiden. Om ervoor te zorgen dat deze oproep bij de lokale politiek wordt gehoord is de ‘Sportcampagne’ bedacht. De Sportcampagne wordt georganiseerd door het Sportcampagneteam NL, een samenwerking van sportbonden, NOC*NSF, Sportkracht12, Platform Ondernemende Sportaanbieders, Vereniging Sport en Gemeenten en met medewerking van Kenniscentrum Sport en Bewegen en het Mulier Instituut.

Deelnemen aan de Sportcampagne kan op vier manieren:

  1. Zet (de wensen van) jouw club op de politieke agenda
  2. Activeer vrijwilligers en medewerkers om lokaal actief te worden in hun gemeente
  3. Bezoek een regionale bijeenkomst over de Sportcampagne

Van 15 november tot 10 december organiseert Sportcampagneteam NL verschillende (digitale) bijeenkomsten over de Sportcampagne. Deze zijn interessant voor vrijwilligers, medewerkers en bestuurders van sportbonden en sportclubs. Aanmelden kan op de website van de Sportcampagne.

  1. Vergroot de zichtbaarheid van de waarde van sport in jouw gemeente

Meer informatie vind je op https://nocnsf.nl/sportcampagne

Of bekijk: