Update Coronavirus: 14 december

Update Coronavirus: 14 december

Het kabinet heeft op 14 december een persconferentie gehouden over de Corona maatregelen. De maatregelen die op 26 november kenbaar zijn gemaakt, worden verlengd tot en met 14 januari. De verlenging van de maatregelen heeft als gevolg dat er ook de komende weken alleen gesport mag worden tussen 5:00 en 17:00 uur.

Voor de handbalsport heeft dit gevolgen voor de geplande wedstrijden en trainingen na 17:00 uur. Het NHV blijft vasthouden aan het spelen van wedstrijden voor alle teams die zich hier prettig bij voelen. De huidige protocollen zullen gehandhaafd blijven. Maarten-Jan de Koning, manager Competitie, zegt hierover: “Het is jammer dat de maatregelen verlengd worden en we nog een aantal weken te maken hebben met restricties. De afgelopen weken hebben wij veel contact gehad met onze verenigingen. We zijn blij om te zien dat in de voorgaande twee speelweekenden ongeveer 50% van de wedstrijden doorgang heeft gevonden en iedereen die zich daar momenteel prettig bij voelt handbalwedstrijden kan blijven spelen. De sport heeft een belangrijke functie in de samenleving en wij zijn trots op onze verenigingen die handbal op unieke manieren blijven aanbieden, ongeacht of dit in competitieverband is of niet.”

De wedstrijden die gepland staan met een eindtijd voor 17:00 uur kunnen ook de komende speelweekenden regulier doorgang vinden, evenals de wedstrijden in de BENE-League en Eredivisie. Voor de wedstrijden met een eindtijd na 17:00 uur (uitgezonderd topcompetities) kunnen de verenigingen in onderling overleg bepalen of deze wedstrijden verplaatst worden naar een nieuw tijdstip of dat zij de ontwikkelingen afwachten en later een nieuwe datum vaststellen. Kijk hier voor meer informatie over de protocollen. Uiteraard kunnen de teams die vanwege de aangescherpte maatregelen geen wedstrijden willen spelen blijven rekenen op coulance. Er zullen geen consequenties aan het niet spelen verbonden zijn.

Alle wijzigingen en afgelastingen die het NHV en/of een vereniging doorvoert, zullen zichtbaar zijn in de HandbalNL App. Wij roepen jullie op om de HandbalNL App goed in de gaten te houden omtrent jouw geplande wedstrijden.

Het NHV is in afwachting van de ontwikkelingen en zal op een later moment bekijken hoe de competitie wordt vervolgd in het nieuwe jaar. De verschillende mogelijkheden worden intern bekeken en zullen gecommuniceerd worden wanneer er meer zicht is op versoepelingen voor de sport.

Via deze weg willen wij alle teams een fijn laatste speelweekend van 2021 wensen! Met elkaars hulp en creativiteit blijven we onze mooie handbalsport aanbieden binnen de geldende beperkingen. We hopen op een mooi begin van 2022 waarin alle teams zo snel mogelijk weer de mogelijkheid krijgen om hun wedstrijden te gaan spelen.