Niko Blaauw opgeroepen voor EK-selectie wegens Coronabesmettingen

Niko Blaauw opgeroepen voor EK-selectie wegens Coronabesmettingen

Na terugkomst uit Zweden is gebleken dat een tweede speler van de TeamNL Handbalheren besmet is met het Coronavirus. Florent Bourget testte zondag 9 januari positief. Bourget is in isolatie gegaan en vertoont geen symptomen. Een hertest op maandag gaf dezelfde uitslag voor de middenopbouwspeler. Niko Blaauw is opgeroepen en reist vandaag mee naar Hongarije. 

Eerder raakte opbouwer Ephrahim Jerry besmet met het Coronavirus. Hij zit in quarantaine in Zweden, waar Nederland donderdag een oefenwedstrijd speelde. De oefenwedstrijd eindigde in Zweeds voordeel: 34-30.

De rest van het team testte gisteren (10 januari) negatief en stapt vandaag op het vliegtuig naar Boedapest. In Hongarije speelt de ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson donderdag 13 januari om 20:30 uur de eerste wedstrijd op het EK tegen het thuisland.

Het EK wordt van 13 tot en met 30 januari 2022 georganiseerd in gastlanden Hongarije en Slowakije. De Oranjeheren zijn op het EK ingedeeld in groep B met Portugal, Hongarije en IJsland. Nederland speelt alle poulewedstrijden in Boedapest.

Programma EK 2022:
13 januari 2022                 Hongarije – Nederland              20:30 uur
16 januari 2022                 IJsland – Nederland                  20:30 uur
18 januari 2022                 Nederland – Portugal                20:30 uur