Lars Kooij en Tommie Falke voegen zich bij EK-ploeg in Hongarije

Lars Kooij en Tommie Falke voegen zich bij EK-ploeg in Hongarije

Cirkelspeler Lars Kooij en linkerhoek Tommie Falke zijn opgeroepen om zich bij de EK-ploeg in Hongarije te voegen. Kooij en Falke vliegen vanavond naar Boedapest in verband met drie Coronabesmettingen bij het team. Bij aankomst moeten beide spelers een PCR-test afleggen. De wedstrijdselectie voor het duel met Frankrijk (donderdag 20 januari 18:00 uur) wordt donderdagmiddag bekendgemaakt.

De TeamNL Handbalheren hebben voor het eerst in de geschiedenis de Main Round op het EK bereikt. In de poulefase werd gewonnen van Hongarije (31-28) en Portugal (32-31) en verloren van IJsland (28-29). Donderdag 20 januari start Nederland in de Main Round tegen Frankrijk, die wedstrijd start om 18:00. De volgende tegenstanders zijn Montenegro (22 januari), Denemarken (24 januari) en Kroatië (26 januari).

Tijdens de testronde van maandag 17 januari zijn Robin Schoenaker (cirkelloper) en Jeffrey Boomhouwer (linkerhoek) positief getest op het Coronavirus. De hertest op dinsdag 18 januari gaf hetzelfde resultaat. Beide spelers vertonen geen symptomen en zitten in isolatie.

Vorige week, op maandag 10 januari, werd bij terugkomst uit Zweden een positieve uitslag bij Florent Bourget geconstateerd. Hij testte maandag 17 januari negatief en reisde vervolgens af naar Hongarije. Bij aankomst in Boedapest kreeg hij, ondanks zijn eerdere negatieve test, toch een positief resultaat terug. Ook Florent Bourget zit in isolatie en vertoont geen symptomen.