Vier nieuwe Coronabesmettingen bij TeamNL Handbalheren op EK

Vier nieuwe Coronabesmettingen bij TeamNL Handbalheren op EK

Op zondagochtend waren de Corona uitslagen van de PCR-testronde van zaterdagavond voor vier leden van de TeamNL Handbalheren positief. Samir Benghanem, Jasper Adams, Kay Smits en fysiotherapeut Robert Baardse kregen een positieve uitslag te zien. Zij zijn allemaal direct in isolatie gegaan. Bondscoach Erlingur Richardsson werd ook opnieuw positief getest en zit sinds gisteren in isolatie.

Vanwege eerdere besmettingen zitten ook Jeffrey Boomhouwer, Robin Schoenaker, Iso Sluijters, Dennis Schellekens, Bart Ravensbergen, Rutger ten Velde en keeperstrainer Gerrie Eijlers in isolatie.

Er wordt gekeken naar de mogelijkheden om voor de laatste twee wedstrijden in de Main Round nog spelers op te roepen.

Op 20 januari speelden de TeamNL Handbalheren hun eerste wedstrijd in de Main Round op het EK. Er werd ruim van Olympisch kampioen Frankrijk verloren: 34-24. Gisteren werd er van Montenegro gewonnen (30-34). De volgende tegenstanders zijn Denemarken (24 januari) en Kroatië (26 januari).