Update Coronavirus: 25 januari

Update Coronavirus: 25 januari

Op dinsdag 25 januari heeft het kabinet opnieuw een persconferentie gehouden over de Corona maatregelen. Er zijn versoepelingen aangekondigd voor de sport waarmee de competitie kan herstarten vanaf woensdag 26 januari. Competitiewedstrijden mogen gespeeld worden en er mag getraind worden tussen 05:00 en 22:00 uur.

Handbalcompetitie wordt hervat

Het spelen van competitiewedstrijden mag voor alle leeftijdscategorieën hervat worden. Maarten-Jan de Koning, manager Competitie, zegt hierover: “We zijn blij dat we vanuit het kabinet groen licht hebben gekregen om de competitie te hervatten. Alle wedstrijden zullen per direct herstart worden. Wij begrijpen dat niet alle teams per direct willen herstarten vanwege de korte voorbereidingstijd. We zullen daarom deze week coulance bieden.”

Verenigingen hebben de mogelijkheid om de wedstrijden tot en met zondag 30 januari af te melden wanneer een team deze wedstrijd op een later moment wil spelen. Zij kunnen hiervoor deze procedure volgen. De vereniging is verantwoordelijk om de tegenstander in te lichten.

Vanaf 31 januari is het niet meer mogelijk om wedstrijden af te melden met als reden een te korte voorbereidingstijd. Morgen zal er meer informatie verstuurd worden naar de verenigingen over de herstart, de procedures en de wedstrijdkalender.

Publiek bij wedstrijden

Voor alle niveaus is het mogelijk om weer publiek bij wedstrijden te ontvangen. Er gelden aanvullende voorwaarden voor het publiek in de sportaccommodatie. Het NHV zal alle informatie hierover meenemen in de informatieverstrekking naar alle verenigingen.

Landelijke Beker geannuleerd

In overleg met de Werkgroep Competitie en het Topsportplatform heeft het NHV besloten om de Landelijke Bekercompetitie voor het seizoen 2021-2022 niet af te ronden. Maarten-Jan de Koning licht het besluit toe: “Wij willen ervoor zorgen dat onze handbalspelers niet overbelast raken door de hoeveelheid wedstrijden. Op dit moment worden er veel reguliere competitiewedstrijden doordeweeks ingehaald. Hierdoor zien wij geen ruimte om de bekerrondes van december en januari opnieuw in te plannen. Helaas bleef daarom alleen deze optie over.”

Meer informatie over de regionale bekercompetities volgt op een later moment.

Inschrijving Beach en Veld voorjaar

Zoals eerder bekend gemaakt is de inschrijving voor de Beach- en Veldcompetitie in het voorjaar nog niet geopend vanwege de onzekerheden het hervatten en afronden van de zaalcompetitie heeft het NHV de inschrijving nog niet geopend. De komende week zullen wij focussen op het hervatten van de zaalcompetitie. Verenigingen zullen begin februari meer informatie ontvangen over de inschrijving voor de voorjaarscompetities.