Samir Benghanem, Jeffrey Boomhouwer en Rutger ten Velde in wedstrijdselectie

Samir Benghanem, Jeffrey Boomhouwer en Rutger ten Velde in wedstrijdselectie

De CT-waarden van Samir Benghanem, Jeffrey Boomhouwer en Rutger ten Velde laten het toe om vanavond in actie te komen tegen Kroatië om 18:00 uur. Eerder op de dag kreeg Iso Sluijters ook groen licht om weer bij de ploeg aan te sluiten. De wedstrijdselectie bestaat uit zestien spelers. Lars Kooij neemt plaats op de tribune.

Vandaag staat de laatste wedstrijd in de Main Round op het EK op het programma. Dan is Kroatië om 18:00 uur de tegenstander. De TeamNL Handbalheren verloren in de Main Round van Olympisch kampioen Frankrijk en Wereldkampioen Denemarken. Er werd gewonnen van Montenegro. De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson maakt nog kans op de derde plaats in de Main Round. Wanneer Montenegro eerder op de dag wint van IJsland en Nederland zelf wint van Kroatië gaat doelsaldo de derde plek bepalen. Wanneer deze plaats wordt behaald speelt de ploeg vrijdag 28 januari om plek 5/6 op het EK.

Selectie:

Naam Club
1. Dani Baijens ASV Hamm-Westfalen (GER)
2.Samir Benghanem Green Park/Aalsmeer
3. Niko Blaauw TBV Lemgo (GER)
4. Jeffrey Boomhouwer Bergischer HC (GER)
5. Florent Bourget KRAS/Volendam
6. Tom Jansen TV Grosswallstadt (GER)
7. René de Knegt Green Park/Aalsmeer
8. Thijs van Leeuwen Sporting Pelt (BEL)
9. Bobby Schagen TBV Lemgo (GER)
10. Robin Schoenaker Sporting Pelt (BEL)
11. Iso Sluijters GC Amicitia Zürich (SUI)
12. Alec Smit SønderjyskE Håndbold (DEN)
13. Ivar Stavast HC Elbflorenz Dresden (GER)
14. Ivo Steins Kembit/LIONS
15. Luc Steins Paris Saint-Germain Handball (FRA)
16. Rutger ten Velde TuS Ferndorf (GER)