Definitieve selectie Handbaldames EK-kwalificatie bekend

Definitieve selectie Handbaldames EK-kwalificatie bekend

De TeamNL Handbaldames komen begin maart bij elkaar voor het vervolg van het kwalificatietraject voor het Europees Kampioenschap in 2022. De Oranjedames spelen een tweeluik tegen Duitsland. Ricardo Clarijs staat deze stage als interim-bondscoach aan het roer van de ploeg. De zoektocht naar een nieuwe bondscoach wordt vervolgd.

“We willen de zoektocht naar een nieuwe bondscoach zorgvuldig aanpakken. We gaan dit proces stap voor stap doorlopen en hebben er vertrouwen in dat we een geschikte kandidaat gaan vinden. Tot die tijd zijn we verheugd dat Ricardo de honneurs waarneemt”, vertelt technisch directeur Sjors Röttger.

Aanvoerster Danick Snelder: “We waren in maart graag met een nieuwe bondscoach gestart, maar helaas is die nog niet gevonden. We hebben na het WK in Spanje een positief gevoel overgehouden aan de samenwerking met Ricardo. Wij hebben er vertrouwen in dat we samen met hem de kwalificatiewedstrijden tegen Duitsland met een goed gevoel en een goed resultaat kunnen afsluiten.”

Op donderdag 3 maart spelen Handbaldames om 18:30 uur de uitwedstrijd in het Duitse Krefeld. Twee dagen later, op zaterdag 5 maart treffen de buurlanden elkaar opnieuw. In Rotterdam klinkt het beginsignaal om 16:00 uur. Rinka Duijndam is vanwege burn-out klachten voorlopig niet beschikbaar voor het Nederlands team. De klachten waren tijdens het WK de reden voor haar vroegtijdige terugkeer naar Nederland.

De TeamNL Handbaldames zijn bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2022 in Slovenië, Noord-Macedonië en Montenegro ingedeeld in een poule met Duitsland, Wit-Rusland en Griekenland. Tegen iedere tegenstander wordt een keer uit en een keer thuis gespeeld. De twee beste landen in de poule plaatsen zich voor het eindtoernooi, waar in totaal zestien landen aan deelnemen. Het EK vindt plaats van 4 november t/m 20 november 2022. De speelsteden zijn Celje, Podgorica, Skopje en Ljubljana.

Tussenstand EK-kwalificatiepoule:

  1. Nederland 4 punten
  2. Duitsland 3 punten
  3. Wit-Rusland 1 punt
  4. Griekenland 0 punten
Naam Club
1. Lois Abbingh    Odense Handbold (DEN)
2. Debbie Bont    Metz Handball (FRA)
3. Kelly Dulfer SG BBM Bietigheim (GER)
4. Merel Freriks   Borussia Dortmund (GER)
5. Tamara Haggerty IK Sävehof (SWE)
6. Laura van der Heijden Borussia Dortmund (GER)
7. Yara ten Holte  Borussia Dortmund (GER)
8. Dione Housheer Odense Handbold (DEN)
9. Lynn Knippenborg Neckarsulmer Sport-union (GER)
10. Angela Malestein FTC-Rail Cargo Hungaria (HUN)
11. Larissa Nüsser  Odense Handbold (DEN)
12. Estavana Polman Team Esbjerg (DEN)
13. Claudia Rompen Skanderborg Håndbold (DEN)
14. Inger Smits SG BBM Bietigheim (GER)
15. Danick Snelder SG BBM Bietigheim (GER)
16. Zoë Sprengers  TSV Bayer 04 Leverkusen e. V. (GER)
17. Kelly Vollebregt Odense Handbold (DEN)
18.Tess Wester     CSM Bucuresti (ROM)
19. Bo van Wetering Odense Handbold (DEN)