Vacature Medewerker Communicatie (Breedtesport)

Vacature Medewerker Communicatie (Breedtesport)

Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) is de koepelorganisatie van 350 handbalverenigingen in Nederland met ca. 50.000 leden. Met onze nationale ploegen zaalhandbal en Beach Handball als ‘vlaggenschepen’ en een veelzijdig aanbod aan handbalvormen en -producten voor verschillende doelgroepen is het NHV een moderne, dynamische en innovatieve sportbond. Het bondsbureau is gevestigd op Sportcentrum Papendal en bestaat uit ca. 35 medewerkers. Daarnaast werken wij samen met veel landelijke en regionale vrijwilligers.

Voor het versterken van de communicatie over ons handbalaanbod in de breedtesport zijn wij op zoek naar een

Medewerker Communicatie M/V (1,0 fte) 

De functie:
Binnen het Marketing & Communicatieteam ben jij de expert op het gebied van breedtesport. Je verzorgt de communicatie richting onze verenigingen en (potentiële) leden. Je ontwikkelt landelijke en regionale wervingscampagnes en voert de regie qua uitvoering. Als spin in het web binnen projectgroepen zoals Gooi Jij De Bal Door, Masterplan Beach Handball en Veilig Sportklimaat bepaal jij de communicatiestrategie. Van idee tot campagne. Hoe ga jij zoveel mogelijk kinderen laten handballen? Hoe maak jij van onze Beach Handball Festivals online en offline een succes? Jouw communicatie beweegt mensen!

Je beheert samen met je communicatiecollega’s de websites, social mediakanalen en communicatiekalender voor het team verenigingsservice & productontwikkeling. Dit met als doel om onze eigen achterban (zoals onze verenigingen en leden) zo goed mogelijk te informeren over relevante ontwikkelingen en ze te inspireren om mee te doen. Vanuit jouw rol maak je continu de vertaalslag van het brede handbalaanbod, de (ondersteunings)activiteiten en evenementen naar de juiste communicatieaanpak.

Wij geloven in de (groei)potentie van handbal. We investeren daarom veel tijd in contacten met bijvoorbeeld scholen, gemeentes en andere partnerorganisaties. Via deze route proberen we nieuwe doelgroepen kennis te laten maken met handbal.

Wij vragen:

  • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van journalistiek, communicatie en/of marketing;
  • Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk;
  • 2-3 jaar werkervaring en affiniteit met (handbal)sport zijn een pré;
  • Je hebt een innovatieve, creatieve geest als het om communicatie gaat;
  • Je hebt een proactieve houding en bent continu op zoek naar kansen om handbal nog beter op de kaart te zetten;
  • Je hebt een flexibele instelling; je bent soms op avonden en in weekends inzetbaar;
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs.

Wij bieden:

  • Een tijdelijk dienstverband van in eerste instantie zes maanden met uitzicht op verlenging;
  • Een op de functie en sector afgestemd salaris en arbeidsvoorwaardenpakket vanuit de CAO Sport, in salarisschaal 7 of 8;
  • Een flexibele invulling van de werklocatie, -dagen en -tijden.

Interesse?
Als je geïnteresseerd bent in deze functie en denkt te voldoen aan het profiel, dan kun je een sollicitatiebrief en cv uiterlijk donderdag 17 maart sturen naar Bastiaan Bunnik (manager marketing, communicatie & evenementen): b.bunnik@handbal.nl. Bij hem kun je ook terecht bij eventuele vragen over de functie. We geven je de ruimte om in je sollicitatie jouw enthousiasme en creatieve kant te laten zien. Voel je dus vrij om bijvoorbeeld voor een filmpje of een andere sollicitatievorm te kiezen!

Tijdslijn procedure:
In verband met de drukke periode in het vooruitzicht, willen we de procedure voor 31 maart hebben afgerond. Daarom vragen we kandidaten alvast rekening te houden met de volgende planning:
1e ronde sollicitatiegesprekken (online) vinden plaats op 22, 23 en/of 24 maart.
2e ronde sollicitatiegesprekken (fysiek) vinden plaats op 28 en/of 29 maart.

Het NHV hecht waarde aan diversiteit en inclusie binnen de handbalsport en -organisatie dus wij nodigen iedereen uit om te solliciteren.

Acquisitie n.a.v. van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.