Gunstige loting Dames U20 voor WK in Slovenië

Gunstige loting Dames U20 voor WK in Slovenië

Op woensdagmiddag 13 april heeft de loting plaatsgevonden voor het wereldkampioenschap voor de Dames U20, dat deze zomer gehouden wordt in Slovenië. De ploeg van bondscoach Ricardo Clarijs treft in de poulefase India, Slowakije en Japan. Aan het WK doen 32 landen mee. Van 22 juni t/m 3 juli wordt er gestreden om de wereldtitel. De beste twee landen uit elke poule plaatsen zich voor de Main Round.  De twee landen die als laatste zijn geëindigd stromen door naar de President’s Cup. Het toernooi wordt vervolgd met de kwartfinales op 30 juni, de halve finales op 1 juli en de titelstrijd wordt beslist op zondag 3 juli. 

Poule-indeling WK Dames U20: 
Groep A: India, Slowakije, Nederland, Japan
Groep B: Zweden, Iran, Tunesië, Guinea
Groep C: Denemarken, Argentinië, Montenegro, Wildcard
Groep D: Frankrijk, Noorwegen, Brazilië, Korea
Groep E: Roemenië, Tsjechië, Angola, Paraguay
Groep F: Duitsland, Slovenië, Chili, Mexico
Groep G: Kroatië, Zwitserland, Kazachstan, Oostenrijk
Groep H: Hongarije, Polen, Egypte, Amerika

Reactie bondscoach Ricardo Clarijs:
“Op het eerste oog lijkt de loting gunstig, ook het mogelijke kruizen met Zweden in de Main Round en daarna in kwartfinales met poule E-F. Maar we focussen ons voorlopig vooral op onszelf en het doorontwikkelen van de individuele talenten richting het A-team, en daar zijn dit soort toernooien perfect geschikt voor!”