Waar zijn de wedstrijden van de TeamNL Handbaldames dit weekend te zien?

Waar zijn de wedstrijden van de TeamNL Handbaldames dit weekend te zien?

Dit weekend spelen de TeamNL Handbaldames twee wedstrijden in het Topsportcentrum in Almere. Op zaterdag 23 april wordt er een oefenduel gespeeld tegen Duitsland en de dag erna, zondag 24 april staat de laatste EK-Kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland op de planning. Beide wedstrijden starten om 16:00 uur en zijn live te zien op HandbalNL.tv.

De zondagwedstrijd tegen Griekenland is helemaal uitverkocht, maar voor het duel op de zaterdag tegen onze Oosterburen zijn alleen vandaag nog tickets te verkrijgen via de online ticketshop: Tickets. Op de wedstrijddag zelf kun je nog kaarten kopen aan de deur. 

De TeamNL Handbaldames zijn bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2022 in Slovenië, Noord-Macedonië en Montenegro ingedeeld in een poule met Duitsland, Wit-Rusland en Griekenland. Het EK 2022 wordt gespeeld van 4 t/m 20 november. Nederland zou in de interlandweek in april ook tegen Wit-Rusland spelen, maar het land is geschorst door de Europese Handbal Federatie (EHF) vanwege de oorlog in Oekraïne. 

Door de twee overwinningen op Duitsland is Nederland eerste geworden in de poule en heeft het zich geplaatst voor het EK 2022. 

Wedstrijden en uitslagen Nederland EK kwalificatiepoule:
Nederland-Wit Rusland: 38-27
Griekenland-Nederland: 14-35
Duitsland-Nederland: 25-31
Nederland-Duitsland: 30-29