Finale landskampioenschap tussen Volendam en Aalsmeer barst morgen los

Finale landskampioenschap tussen Volendam en Aalsmeer barst morgen los

De finale om het landskampioenschap in de HandbalNL League gaat op 12 juni beginnen. KRAS/Volendam en Green Park/Handbal Aalsmeer gaan met elkaar in een Best Of Three strijden om het landskampioenschap. De wedstrijden worden live uitgezonden op NPO1 door de NOS.

Aalsmeer kan voor de vierde keer op rij de nationale titel veroveren. Alleen in het seizoen 2019-2020 was er geen kampioen, want de competitie werd vroegtijdig stopgezet door het Coronavirus. In het seizoen 2017-2018, 2018-2019 en vorig jaar wist Aalsmeer de Nederlandse titel te bemachtigen. Volendam pakte hun laatste landstitel negen jaar geleden. 

In de onderlinge wedstrijden hebben beide teams een keer gewonnen. In Aalsmeer verloor de thuisploeg met 23-29 en tijdens de thuiswedstrijd in het vissersdorp won Aalsmeer met 28-33. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en het belooft een spannende strijd om de landstitel te worden. 

De wedstrijden in de best of three worden gespeeld op:
Wedstrijd 1: zondag 12 juni om 13:30 uur KRAS/Volendam – Green Park/Handbal Aalsmeer
Wedstrijd 2: zondag 19 juni om 15:30 uur  Green Park/Handbal Aalsmeer – KRAS/Volendam
Wedstrijd 3: zondag 26 juni om 16:00 uur* KRAS/Volendam – Green Park/Handbal Aalsmeer

**Omdat KRAS/Volendam in de reguliere competitie als eerste is geëindigd speelt de ploeg een eventuele derde wedstrijd in eigen huis.