Liveblog: Beach Dames U18 ongeslagen naar Main Round WK

De Beach Dames U18 zijn ongeslagen doorgedrongen tot de Main Round op het WK. Gisteren was de ploeg duidelijk te sterk voor Hong Kong en Puerto Rico. Vandaag werd de laatste poulewedstrijd tegen Griekenland gespeeld. De eerste set werd ruim gewonnen: 25-15. In de tweede set boden de Griekse dames meer weerstand, maar na tien punten op rij voor Oranje was ook hun verzet gebroken. De tweede set werd gewonnen met 20-9. Op donderdag 16 juni spelen de Beach Dames U18 de eerste wedstrijden in de Main Round. Om 11:50 uur is Frankrijk de tegenstander. Later op de dag, om 18:20 uur, speelt het team tegen Duitsland. Op vrijdag 17 juni is Argentinië de laatste opponent in de Main Round.

Nederland-Griekenland
Nederland was vanaf het begin van de wedstrijd scherp. Ze veroverden de eerste bal en maakten meteen een tweepunter. In de dekking wist Merel de Jager een aantal keer knap de bal te blokken, waardoor de Griekse doelpogingen onschadelijk werden gemaakt. Aanvallend was Oranje een paar keer op rij genadeloos. Met mooie pirouettes en vliegers werd de voorsprong uitgebouwd naar 8-0. Griekenland kwam beter in het spel en scoorde twee keer achter elkaar een tweepunter.

De scores wisselden elkaar daarna af. Halverwege de eerste set stond Nederland zes punten voor: 12-6. Dat verschil bleef lang op het scorebord staan, tot dat Nederland twee keer op rij met een voltreffer afrondde: 22-12. Het verschil was gemaakt. Met dezelfde marge klonk het eindsignaal van de set: 25-15.

De tweede set was spannender en ging gelijk op. Nederland noteerde via Eva van Heuten de eerste treffer. Kyra Stege en Ilva Blom scoorden ook. Griekenland wist de stand steeds gelijk te trekken: 6-6 en kreeg via een penalty kans op de voorsprong. De Griekse speelster gooide de bal op de paal. Waardoor Nederland aan de goede kant van de score kon komen.

De specialist vond twee keer het net: 12-8. Dankzij reddingen van de Nederlandse keepster konden de Dames U18 hun run uitbouwen. Lieke Jongejan (pirouette) en Ilva Blom (vlieger), Eva van Heuten (pirouette), Elisa Marsman (penalty) gooiden de bal tegen de touwen. Griekenland zette tegenover de Nederlandse aanvalskracht enkel een eenpunter, waardoor de setwinst uiteindelijk ruim behaald werd: 20-9.