Beach Dames A aan vooravond van het WK

Beach Dames A aan vooravond van het WK

De Beach Dames A staan aan de vooravond van het WK. In poule C treffen ze Argentinië, Uruguay en Australië. De ploeg van bondscoach Peter Portengen traint al een aantal dagen op het Griekse eiland Kreta ter voorbereiding op het eindtoernooi. Morgen komt het team voor het eerst in actie! Om 11:20 uur (Nederlandse tijd) is Australië de eerste opponent. Later op de dag wacht Uruguay om 17:20 uur (Nederlandse tijd). Op woensdag 22 juni wordt de poulefase afgesloten met een wedstrijd tegen Argentinië om 09:30 uur (Nederlandse tijd). Alle wedstrijden zijn live te volgen op Viaplay en de liveblog op onze website. 

“Het is de eerste keer in de geschiedenis dat de A-ploeg het WK gaat spelen. We hadden ons al eerder geplaatst, maar vanwege corona werd het toernooi toen gecanceld. We zitten aan de zware kant van het schema, maar zijn helemaal klaar voor het wereldkampioenschap”, vertelt bondscoach Portengen vooraf.

De drie beste landen uit de poule plaatsen zich voor de Main Round. De resultaten die in de poulefase behaald zijn worden meegenomen naar de Main Round. In de Main Round worden er drie wedstrijden gespeeld tegen de doorgestroomde teams uit poule D. Het toernooi wordt daarna vervolgd met de kwartfinales waar de vier beste landen uit beide Main Rounds (I en II) zich voor plaatsen. Op zaterdag 25 juni worden de halve finales gespeeld en de winnaar van het toernooi wordt bepaald op zondag 26 juni. 

Speelschema:
Dinsdag 21 juni:
– 11:20 uur Nederland – Australië 
– 17:20 uur Uruguay – Nederland

Woensdag 22 juni:
– 09:30 uur Argentinië – Nederland


WK-selectie: 

Naam Club
1. Lisanne Bakker  JuRo Unirek/V.Z.V.
2. Isabel Barnard Westsite
3. Anna Buter JuRo Unirek/V.Z.V.
4. Marit van Ede Geonius/V&L
5. Zoë van Giersbergen Westfriesland/SEW
6. Meike Kruijer JuRo Unirek/V.Z.V.
7. Krista Mol Westsite
8. Rianne Mol Westsite
9. Claudia ter Wal  PCA/Kwiek
10. Manon Zijlmans Cabooter Group/Handbal Venlo

 

Begeleiding:

Naam Functie
1. Peter Portengen Bondscoach
2. Leon Bude Ass bondscoach
3. Kelly Stevens Fysiotherapeut
4. Liduine Ebbers Teammanager