Dames U20 komen morgen in actie op het WK in Slovenië

Dames U20 komen morgen in actie op het WK in Slovenië

De Dames U20 zijn onderweg naar Slovenië waar morgen (22 juni) hun WK begint. De ploeg van bondscoach Ricardo Clarijs is ingedeeld in poule A met drie andere landen: India, Slowakije en Japan. Morgen staat het eerste duel om 20:30 uur op het programma. India is de eerste tegenstander op het eindtoernooi. De wedstrijden worden live uitgezonden op Viaplay!

In voorbereiding op het WK heeft de jeugdploeg meegedaan aan het Scandinavian Open toernooi in het Zweedse Kalmar. Op vrijdag 10 juni werd van Denemarken verloren met 23-30. Een dag later speelde de ploeg gelijk tegen Zweden: 27-27. Het toernooi werd op 12 juni afgesloten met een knappe winstpartij op Noorwegen. De Dames U20 waren met 29-30 te sterk.

De Dames U20 zijn met zeventien speelsters afgereisd naar het Sloveense Celje. De twee beste landen in de poulefase plaatsen zich voor de Main Round. De landen die als derde en vierde zijn geëindigd spelen de President’s Cup. De nummer 1 en 2 uit elke Main Round plaatsen zich voor de kwartfinales, die op 30 juni gespeeld worden. Op vrijdag 1 juli staan de halve finales op het programma. De winnaar van het toernooi wordt bepaald op zondag 3 juli. 

WK-wedstrijden Dames U20:

Thuis Uit Datum Tijd Plaats
India Nederland Woensdag 22 juni 20:30 uur Lasko
Slowakije Nederland Donderdag 23 juni 18:30 uur Celje
Nederland Japan Zaterdag 25 juni 20:30 uur Celje


WK-selectie Dames U20:

Naam Club
1. Fem Boeters HV Quintus
2. Roos Daleman  OTTO Work Force/VOC
3. Senna van Galen OTTO Work Force/VOC
4. Judith van der Helm HV Quintus
5. Jette van Ingen  OTTO Work Force/VOC
6. Lynn Kuipers OTTO Work Force/VOC
7. Jalisha Loy  OTTO Work Force/VOC
8. Britt Maarschalkerweerd OTTO Work Force/VOC
9. Kim Molenaar OTTO Work Force/VOC
10. Jessie van de Ruit  OTTO Work Force/VOC
11. Bianca Schanssema HV Quintus
12. Rome Steverink  JuRo Unirek/V.Z.V.
13. Eline Veltrop  Westfriesland/SEW
14. Amber Verbraeken HV Quintus
15. Lois van Vliet OTTO Work Force/VOC
16. Lisa Vlug Fuchse Berlin (GER)
17. Pipy Wolfs OTTO Work Force/VOC


Begeleiding:

Naam Functie
1. Ricardo Clarijs Bondscoach
2. Per Johansson Ass Bondscoach
3. Linda Coppens Fysiotherapeut
4. Carla van Dijk Teammanager