Nederland actief op LGBT Euro Handball Championship

Nederland actief op LGBT Euro Handball Championship

Op 23 en 24 juni zal Nederland in Oslo meedoen aan het LGBT Euro Handball Championship 2022. Dat is een officieus EK voor de LGBTQIA+ gemeenschap.

Na de bronzen plak van 2021 in Kopenhagen is het team van Djordy Walczak erop gebrand om dit jaar goud in de wacht te slepen. “Na jaren van brons en zilver wordt het tijd dat we weer goud mee naar huis nemen,” aldus Djordy.

De groep van (vooral) homoseksuele handballers heeft nog een serie trainingen en oefenwedstrijden op de planning in de aanloop naar het toernooi.

Aanvoerder Sicco den Hollander: “Iedereen is welkom ongeacht geslacht, seksuele voorkeur, religie, etniciteit of wat dan ook. Van belang is dat iedereen plezier heeft op het eigen niveau! Al willen we natuurlijk graag winnen.”

Het team is dan ook blij met de versterking door enkele hetero’s die graag winnen, maar ook van de gezelligheid houden.

Sicco gaf op 20 juni een interview aan Funx over de Eurogames, luister het interview hier terug!

Selectie Oranje: Ricardo Alings, Bram Broekmans, Wesley Hage, Joep Widdershoven, Quincy Kompier, Ralph Weijden, Jelle van der Wall, Sicco den Hollander, Michaël Kensenhuis, Bernard Broekmann en coach Djordy Walczak