Zilveren medaille voor Nederlands LGBTQIA+ team

Zilveren medaille voor Nederlands LGBTQIA+ team

Tijdens de EuroGames in Oslo (het Europese kampioenschap Handbal voor LGBTQIA+ sporters) heeft Nederland in een bomvolle sporthal, uiteindelijk net naast het goud gegrepen. Daar waar Nederland tijdens de vorige EuroGames nog genoegen moest nemen met brons, bleek nu zilver het hoogst haalbare te zijn. In de finale werd er met 12-17 verloren van Raballder Oslo. 

“We zijn tot het uiterste gegaan, maar helaas was dit niet voldoende om voor een stunt te zorgen!”, aldus Djordy Walczak, trainer/coach van het Nederlandse LGBTQIA+ handbalteam.

“Desalniettemin ben ik apetrots op wat wij hier hebben laten zien. In mijn ogen hebben wij niet zilver, maar zilver met een dikke gouden rand gewonnen!”, sprak een zichtbaar geëmotioneerde trainer/coach Djordy Walczak.

Met het behalen van deze tweede plaats weet Nederland zich tevens ook rechtstreeks te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de EuroGames in 2023 die dan gehouden worden in Madrid.

Selectie: Sicco den Hollander, Bernard Broekmann, Quincy Kompier, Joep Widdershoven, Ralph Weijden, Michaël Kensenhuis, Ricardo Alings, Bram Broekmans, Jelle van de Wall, Jack Waasdorp en
Wesley Hage.