Beach Dames U16 ongeslagen naar de kwartfinale op het EK

Beach Dames U16 ongeslagen naar de kwartfinale op het EK

De Beach Dames U16 zijn ongeslagen doorgedrongen tot de kwartfinale op het EK. Duitsland werd ook aan de zegekar gebonden. De eerste set werd ruim gewonnen van de Oosterburen: 28-16. De tweede set was tot het einde spannend. In de slotseconde trok Duitsland deze naar zich toe: 16-17. In de shoot-outs was Nederland duidelijk het sterkst, waardoor de jeugdploeg met veel vertrouwen kan kijken naar de kwartfinale. Die wedstrijd wordt vandaag om 13:00 uur gespeeld en is live te zien op EHFTV.com.

Nederland veroverde het balbezit in de eerste set. Specialiste Stacey de Vries werd vrijgespeeld en ze gooide de bal achter de Duitse doelvrouw. De Nederlandse keepster Tess Jansen had een goede redding in huis, waardoor Nederland verder kon uitlopen. Esmee Stege maakte een mooie pirouette en zette de Beach Dames U16 op een 4-0 voorsprong.

Beide ploegen scoorden vervolgens om en om. Namens Nederland was Esmee Stege twee keer trefzeker en deed Lisa de Wolf ook een duit in het zakje. Duitsland bleef in het spoor door de stand op 8-6 te brengen. Nederland sloeg een gaatje van zes punten. Specialist Stacey de Vries gooide de bal tegen de touwen en Esmee Stege noteerde een pirouette achter haar naam: 12-6.

Sterre Jansen wist zes punten op het scorebord te zetten. Eerst draaide ze goed om haar as en vervolgens verzilverde ze twee penalty’s. Duitsland scoorde een tweepunter: 16-10. De voorsprong was al comfortabel, maar de Nederlandse jeugdploeg deed er nog een schepje bovenop. Dankzij een goede dekking en goede reddingen wist Duitsland meerdere aanvallen achter elkaar niet te scoren.

De aanvalsmachine bij Nederland draaide op volle toeren. Sterre Jansen schoot raak vanaf de penaltystreep, Lisa de Wolf benutte de volle twee punten, specialist Stacey de Vries verschalkte de keepster en Esmee Stege maakte de 8-0 run compleet met een pirouette. Zo werd de stand naar 24-10 getild.

Duitsland scoorde twee keer op rij, maar er was geen vuiltje aan de lucht. Sterre Jansen noteerde nog een Nederlandse treffer. Duitsland wist twee keer het net te vinden. In de zoemer gooide specialist Stacey de Vries raak en zo won Nederland de eerst set met: 28-16.

Ook de tweede set startte Nederland goed. Sterre Jansen maakte de eerste twee punten. Keepster Naomi Walther maakte een goede stop, waardoor Lisa de Wolf Nederland aan de goede kant van de score zette: 4-2. Duitsland bood een stuk meer tegenstand. De Oosterburen vonden twee keer achter elkaar het net. Dankzij goede reddingen van Naomi Walther werd de schade beperkt.

Maartje Res onderschepte de bal in de dekking en maakte snel een pirouette. Van verre afstand gooide ze de bal in het doel. Sterre Jansen trok de stand twee keer gelijk: 10-10. Lisa de Wolf wist twee keer op rij feilloos af te ronden en de stand om te buigen naar Nederlands voordeel: 14-12. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Sterre Jansen scoorde nog maar eens met een pirouette, maar de specialist van Duitsland vond de kruising waardoor de setwinst twee kanten op kon vallen: 16-16.

Nederland koos voor een vlieger op Ilva Blom, maar de bal stuiterde verkeerd op het zand waardoor deze niet in het doel belandden. Keepster Naomi Walther bracht weer knap redding waardoor een golden goal de set moest beslissen. Duitsland veroverde de bal en wist een eenpunter te maken. Zo verloor Nederland de tweede set nipt: 16-17.

Shoot-outs moesten de winnaar gaan bepalen. De Beach Dames U16 zijn een stel koele kikkers. Al hun pogingen werden raak geschoten. Stacey de Vries stuiterde de bal langs de Duitse keepster, Lisa de Wolf benutte haar pirouette, Ilva Blom was alert en koos voor een vroege pirouette met lob, Sterre Jansen scoorde via het zand en Esmee Stege gooide ook raak. Duitsland mistte drie shoot-outs door een goed blok van Britt Voorwald en het vroege uitkomen van Ilva Blom. Nederland won de shoot-out afgetekend met 10-2.

Foto: