Beach Dames U16 pakken bronzen EK-medaille!

De Beach Dames U16 hebben de bronzen EK-medaille gewonnen. In de laatste wedstrijd werd Oekraïne overtuigend met 2-0 verslagen. Hiermee pakt de ploeg van Frank Fokkens na een fantastisch toernooi hun eerste medaille!

In de bronzen wedstrijd schoten de Dames U16 uit de startbokken. In no-time stond er een 2-10 voorsprong op het scorebord. Stacey de Vries (2x), Sterre Jansen (2x) en keepster Tess Jansen waren succesvol in de afronding. Het verschil bleef lang op acht doelpunten staan. Esmee Stege en Lisa de Wolf (2x) scoorden namens Nederland: 8-16. Even was Nederland het initiatief kwijt. Oekraïne kon twee doelpunten maken, waar Oranje de kansen miste. Halverwege de eerste set stond het 14-18. De ploeg van bondscoach Frank Fokkens pakte de draad weer op en scoorde erop los. Sterre Jansen en Stacey de Vries waren goed op schot. De ene na de andere bal vloog tegen de touwen. Dit zorgde ervoor dat Nederland de eerste set overtuigend won met 20-30.

In de tweede set greep Nederland opnieuw de voorsprong in de beginfase. Specialist Stacey de Vries schoot drie keer raak: 2-6. Toch kon Oekraïne, ondanks een doelpunt van Maartje Res, de stand in evenwicht brengen. De tegenstander was scherp in de afronding: 8-8. Even ging het gelijk op, tot aan 12-12. Daarna nam Lisa de Wolf het team bij de hand en scoorde tweemaal knap. Sterre Jansen schoot vanaf de penaltystreep de bal twee keer hard tegen de touwen, het gat was geslagen: 14-20. Ook de dekking stond goed. In de laatste minuten gaf Nederland het niet meer uit handen. Stacey de Vries scoorde opnieuw en het was Sterre Jansen die de setstand bepaalde op 18-23. Hiermee heeft de ploeg de bronzen EK-medaille gewonnen op hun eerste toernooi.