Beach Heren U16 sluiten EK af met overwinning

Beach Heren U16 hebben hun laatste wedstrijd op het EK gewonnen. In de strijd om plaats dertien troffen ze Bulgarije. In beide sets wist Nederland uit te lopen naar een aangename voorsprong. De eerste set was met 20-27 voor Oranje en de tweede werd met 18-24 afgesloten.

Daan Krijgsman en Mitchel Luijten brachten Nederland op een 0-4 voorsprong. Bulgarije kwam op gelijke hoogte, waarna Daan Krijgsman en Sven Oostendorp het gaspedaal indrukte. Na verschillende goede reddingen wist keeper Robert Hilgers de bal in het lege doel aan de overkant te gooien en de stand naar 6-10 te tillen.

Daan Krijgsman was goed op schot en bracht het verschil op zes punten. Bulgarije deed wat terug. Mitchel Luijten maakte een mooie pirouette en rondde feilloos af. Een mooi aangespeelde vlieger op Daan Krijgsman belandde in het net: 10-17. Nederland gat een beslissend gaatje geslagen.

Opnieuw werd Krijgsman gevonden met een vlieger. Het jonge talent verschalkte de keeper. Aan Nederlandse kant hield doelman Robert Hilgers zijn doel een aantal keer knap schoon. Hij vertolkte een glansrol. Specialist Siebe Speckmann vond het net en bracht de stand op: 12-21.

Er was geen vuiltje aan de lucht. Nederland kon de set rustig uitspelen. Keeper Robert Hilgers, Daan Krijgsman en Mitchel Luijten noteerden nog treffers achter hun naam. De set werd met 20-27 gewonnen.

De tweede set begon Nederland uitstekend. Daan Krijgsman ging door waar hij gebleven was, namelijk met scoren. Mitchel Luijten draaide om zijn as en schoot raak. Na een goed blok wist keeper Robert Hilgers een doelpunt te maken en Siebe Speckmann schoot de bal ook hard tegen de touwen. Nederland pakte een comfortabele voorsprong: 2-8.

Vervolgens scoorden de ploegen lang om en om. Aan Nederlandse kant waren Senna Jansen, Daan Krijgsman en Mitchel Luijten verantwoordelijk voor de treffers: 8-14. Daarbij moet er nog wel een doelpunt uitgelicht worden. Luijten had namelijk een no-look-pass in huis en speelde zo Daan Krijgsman de vlieger aan. Een wonderschone goal.

De aanvalsmachine van Nederland bleef goed lopen terwijl deze van Bulgarije wat begon te roesten. Daan Krijgsman scoorde met een pirouette en vlieger en Senna Jansen benutte ook deze kans in de lucht: 8-20.

Voor het eindsignaal wisten Senna Jansen en Mitchel Luijten het net te vinden. Bulgarije scoorde nog twee keer op rij in de slotfase, maar dat deerde niet. De overwinning werd door de Beach Heren U16 gepakt dankzij de 18-24 winst in de tweede set.