Bondscoach Per Johansson maakt EK-selectie compleet

Bondscoach Per Johansson maakt EK-selectie compleet

Bondscoach Per Johansson heeft de EK-selectie compleet gemaakt. Vorige week selecteerde hij al veertien speelsters. Vanwege blessures gaf hij aan later vier speelsters aan de definitieve selectie toe te voegen. Die beslissing is nu gevallen. Dione Housheer, Harma van Kreij, Kelly Vollebregt en Pipy Wolfs mogen zich op gaan maken voor het EK in Noord-Macedonië, dat van 4 t/m 20 november gespeeld wordt. Op het eindtoernooi zijn drie debutanten: Kim Molenaar, Maxime Struijs en Pipy Wolfs.

Golden League
In voorbereiding op het EK speelt Nederland volgende week in de Golden League. Tijdens het oefentoernooi nemen de TeamNL Handbaldames het op tegen Noorwegen, Denemarken en Brazilië. Op 27 oktober is Noorwegen om 18:15 uur de eerste tegenstander. Zaterdag 29 oktober volgt het tweede duel tegen Brazilië om 14:00 uur. De Golden League wordt een dag later afgesloten tegen Denemarken. Om 14:30 uur klinkt het beginsignaal. 

Europees kampioenschap
Het Nederlands Damesteam is bij het EK in Noord-Macedonië ingedeeld in groep C met Frankrijk, Noord-Macedonië en Roemenië. De ploeg van bondscoach Per Johansson speelt alle poulewedstrijden in Skopje in Noord-Macedonië.

De beste drie landen uit de poule plaatsen zich voor de Main Round, daarin kruizen groep A en B met elkaar en groep C en D. De behaalde punten in de poulefase tegen de doorstromende teams worden meegenomen. Als Nederland zich plaatst voor de Main Round, kruist het mogelijk met Polen, Montenegro, Duitsland of Spanje. De beste twee landen per hoofdronde kwalificeren zich voor het finaleweekend.

Het EK wordt van 4 tot en met 20 november 2022 georganiseerd in gastlanden Slovenië, Noord-Macedonië en Montenegro. De speelsteden zijn Celje (poulefase) en Ljubljana (poulefase, Main Round en finale weekend) in Slovenië, Skopje (poulefase en Main Round) in Noord-Macedonië en in Montenegro wordt de poulefase gespeeld in Podgorica (poulefase).

Wedstrijdschema EK
Zaterdag 5 november 20:30 uur: Nederland-Roemenië
Maandag 7 november 18:00 uur: Noord-Macedonië-Nederland
Woensdag 9 november 20:30 uur: Frankrijk-Nederland

*De wedstrijdtijden kunnen veranderen i.v.m. de televisie-uitzendingen.

Definitieve EK-selectie TeamNL Handbaldames

Naam Club
1. Debbie Bont Metz Handball (FRA)
2. Rinka Duijndam Sola HK (NOR)
3. Kelly Dulfer SG BBM Bietigheim (GER)
4. Merel Freriks Brest Bretagne Handball (FRA)
5. Laura van der Heijden Chambray Touraine Handball (FRA)
6. Yara ten Holte Borussia Dortmund (GER)
7. Dione Housheer Odense Handbold (DEN)
8. Harma van Kreij Borussia Dortmund (GER)
9. Angela Malestein FTC Rail-Cargo Hungaria (HUN)
10. Kim Molenaar København Håndbold (DEN)
11. Estavana Polman Nykøbing F. Håndboldklub (DEN)
12. Inger Smits SG BBM Bietigheim (GER)
13. Zoë Sprengers Borussia Dortmund (GER)
14. Maxime Struijs SV Union Halle-Neustadt (GER)
15. Nikita van der Vliet Nykøbing F. Håndboldklub (DEN)
16. Kelly Vollebregt Odense Handbold (DEN)
17. Bo van Wetering Odense Handbold (DEN)
18. Pipy Wolfs Elche SF (ESP)