Bondscoach Per Johansson maakt definitieve selectie Golden League bekend

Bondscoach Per Johansson maakt definitieve selectie Golden League bekend

Bondscoach Per Johansson heeft zestien speelsters opgenomen in zijn definitieve selectie voor de Golden League. Debbie Bont ontbreekt op de lijst. Zij heeft gisteren bekendgemaakt haar interlandcarrière te beëindigen. De TeamNL Handbaldames spelen begin maart in eigen land tegen Noorwegen, Denemarken en Tsjechië. Het strijdtoneel voor deze mooie affiches is het Indoor Sportcentrum Eindhoven.

De Golden League is een samenwerking die Nederland, Noorwegen en Denemarken zijn aangegaan. De landen spelen onderling oefenwedstrijden in het jaar dat er geen EK-kwalificatie wordt gespeeld. De Golden League wordt gespeeld in drie rondes. Elke ronde is een van de drie organiserende landen het gastland en wordt een vierde land uitgenodigd om mee te doen. Voor de komende editie is Tsjechië gevraagd om deel te nemen.

Op 29 september trapten de TeamNL Handbaldames het eerste toernooi af in Denemarken. Het thuisland werd verslagen (22-30). Twee dagen later was Noorwegen een maatje te groot (19-27). Het oefentoernooi werd afgesloten met een overwinning op Zwitserland (25-38).

In voorbereiding op het EK werd de Golden League gehouden in het Noorse Stavanger. De ploeg van bondscoach Per Johansson schreef het toernooi op hun naam dankzij drie knappe overwinningen. Nederland was met ruime cijfers te sterk voor de Noren (24-33), won nipt van Brazilië (26-27) en trok de overwinning over de streep tegen Denemarken (26-25).

Begin maart is het de beurt aan Nederland om het toernooi te organiseren. In het Indoor Sportcentrum Eindhoven worden zes wedstrijden gespeeld. Donderdag 2 maart starten de TeamNL Handbaldames om 20:00 uur tegen Tsjechië. Twee dagen later, op zaterdag 4 maart treffen ze om 19:00 uur Noorwegen. De laatste wedstrijd wordt gespeeld zondag 5 maart. Denemarken is dan om 17:00 uur de tegenstander.

De tribunes zullen goed gevuld zijn. De wedstrijd tegen het Noorse team is volledig uitverkocht. Voor de andere duels zijn nog kaarten te koop via: https://www.handbal.nl/tickets/.  

Programma:
Donderdag 2 maart
17:30 uur Noorwegen – Denemarken
20:00 uur Nederland – Tsjechië

Zaterdag 4 maart
16:30 uur Denemarken – Tsjechië
19:00 uur Nederland – Noorwegen

Zondag 5 maart
14:30 uur Noorwegen – Tsjechië
17:00 uur Nederland – Denemarken

Definitieve selectie TeamNL Handbaldames: 

Naam Club
1. Lois Abbingh Odense Handbold (DEN)
2. Rinka Duijndam Sola HK (NOR)
3. Kelly Dulfer SG BBM Bietigheim (GER)
4. Merel Freriks Brest Bretagne Handball (FRA)
5. Laura van der Heijden Chambray Touraine Handball (FRA)
6. Yara ten Holte Borussia Dortmund (GER)
7. Dione Housheer Odense Handbold (DEN)
8. Angela Malestein FTC Rail-Cargo Hungaria (HUN)
9. Kim Molenaar København Håndbold (DEN)
10. Estavana Polman CS Rapid Bucuresti (ROU)
11. Inger Smits SG BBM Bietigheim (GER)
12. Zoë Sprengers Borussia Dortmund (GER)
13. Nikita van der Vliet Nykøbing F. Håndboldklub (DEN)
14. Kelly Vollebregt Odense Handbold (DEN)
15. Bo van Wetering Odense Handbold (DEN)
16. Pipy Wolfs Elche SF (ESP)