Staffan Olsson maakt definitieve selectie EK-kwalificatie bekend

Staffan Olsson maakt definitieve selectie EK-kwalificatie bekend

De TeamNL Handbalheren melden zich in maart voor het vervolg van de EK-kwalificatiereeks. De ploeg van bondscoach Staffan Olsson neemt het in een tweeluik op tegen Kroatië. Olsson heeft 23 spelers opgenomen in zijn definitieve selectie. Jeromy van der Ban, Evan de Lange en Ids Eussen trainen alleen mee op zondag en maandag. Tijdens de interlandweek wordt de wedstrijdselectie teruggebracht naar 16 spelers.
 
Nederland neemt het op 8 maart voor het eerst op tegen Kroatië. Om 19:30 uur klinkt het beginsignaal in het Indoor Sportcentrum Eindhoven. Kaarten voor de thuiswedstrijd zijn te koop via de ticketshop. Op 12 maart treffen beide ploegen elkaar opnieuw. Ditmaal om 17:15 uur in het Kroatische Osijek.

De ploeg van bondscoach Staffan Olsson is de kwalificatiereeks voor het EK2024 begonnen met een nipte overwinning op België. In eigen land werden de Zuiderburen na een spannende slotfase verslagen met 25-24. De uitwedstrijd tegen Griekenland ging verloren met 32-28. De meest recente ontmoeting met Kroatië dateert uit 26 januari 2022. Op het EK hielden beide landen elkaar in evenwicht (28-28).

De TeamNL Handbalheren zijn bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2024 in Duitsland ingedeeld in groep 5 met Kroatië, Griekenland en België. Tegen iedere tegenstander wordt een keer uit en een keer thuis gespeeld. De twee beste landen in de poule en de vier beste nummers drie plaatsen zich voor het eindtoernooi waar in totaal 24 landen aan deelnemen. Nederland kan zich voor de derde keer in de geschiedenis kwalificeren voor het EK.

Het Europees Kampioenschap vindt plaats van 10 tot en met 28 januari 2024. De speelsteden zijn Düsseldorf (poulefase), Berlijn (poulefase), Mannheim (poulefase), München (poulefase), Hamburg (Main Round) en Keulen (Main Round en finales).

Definitieve selectie TeamNL Handbalheren:

  Naam Club
1 Dani Baijens Handball Sport Verein Hamburg (GER)
2 Jeromy van der Ban Green Park/Handbal Aalsmeer
3 Samir Benghanem Green Park/Handbal Aalsmeer
4 Ids Eussen KEMBIT-LIONS
5 Kaj Geenen Herpertz/Bevo HC
6 Thomas Houtepen TBV Lemgo (GER)
7 Tom Jansen VFL Gummersbach (GER)
8 René de Knegt Green Park/Handbal Aalsmeer
9 Lars Kooij ASV Hamm-Westfalen (GER)
10 Evert Kooijman KRAS/Volendam
11 Evan de Lange KRAS/Volendam
12 Bart Ravensbergen HSG Nordhorn-Lingen (GER)
13 Bobby Schagen TBV Lemgo (GER)
14 Rob Schmeits KEMBIT-LIONS
15 Robin Schoenaker Sporting Pelt (BEL)
16 Jorn Smits Lemvig-Thyborøn Handbold (DEN)
17 Kay Smits SC Magdeburg (GER)
18 Ivar Stavast HC ElbFlorenz Dresden (GER)
19 Luc Steins Paris Saint-Germain Handball (FRA)
20 Rutger ten Velde TuS N-Lübbecke (GER)
21 Arjan Versteijnen Herpertz/Bevo HC
22 Niels Versteijnen TBV Lemgo (GER)
23 Donny Vink Green Park/Handbal Aalsmeer