EK-loting Dames U17 en Dames U19 bekend

EK-loting Dames U17 en Dames U19 bekend

Op dinsdagochtend 28 februari heeft de loting plaatsgevonden voor het Europees kampioenschap voor de Dames U17 en de Dames U19. Het EK voor de Dames U17 wordt gehouden in Montenegro. Van 3 t/m 13 augustus 2023 wordt daar gestreden om de Europese titel. De ploeg van bondscoach Rick Louw (U17) treft in de poulefase Denemarken, Noorwegen en Portugal. Aan het EK doen zestien landen mee. 

Poule-indeling EK Dames U17:
Groep A: Duitsland, Montenegro, Tsjechië, IJsland
Groep B: Kroatië, Zwitserland, Zweden, Servië
Groep C: Denemarken, Noorwegen, Portugal, Nederland
Groep D: Hongarije, Roemenië, Frankrijk, Noord-Macedonië

De Dames U19 treffen in de poulefase Kroatië, Zwitserland en Zweden. De selectie van bondscoach Ricardo Clarijs reist af naar Roemenië, waar ze van 6 t/m 16 juli 2023 in actie komen op het EK. Zestien landen doen mee aan het eindtoernooi. 

Poule-indeling EK Dames U19:
Groep A: Kroatië, Zwitserland, Zweden, Nederland
Groep B: Duitsland, Roemenië, Portugal, IJsland
Groep C: Hongarije, Noorwegen, Frankrijk, Servië
Groep D: Denemarken, Montenegro, Tsjechië, Noord-Macedonië

Foto: IHF