Venlo nieuwe locatie NK Beach Handball 2023

Venlo nieuwe locatie NK Beach Handball 2023

Het Nederlands Kampioenschap Beach Handball 2023 wordt verplaatst van Stadskanaal naar Venlo. Na overleg tussen het Nederlands Handbal Verbond en diverse betrokkenen is besloten om het kampioenschap dit jaar te organiseren in Venlo. De datum van het evenement blijft zaterdag 24 en zondag 25 juni.

Het NHV en HV Jahn II betreuren dat het NK Beach Handball 2023 niet in Stadskanaal georganiseerd kan worden. Veel verenigingen hebben bij het NHV aangegeven dat er in het weekend van 24 en 25 juni te weinig overnachtingsmogelijkheden zijn. Na het afwegen van verschillende opties heeft het NHV in goed overleg besloten om het toernooi te verplaatsen naar een andere locatie.

In Venlo zal het NHV worden ondersteund door de organisatie van de Klaverblad Eksplosion’71 BeachCup en Venlo.fit. Tom Bouten, evenementmanager van het Venlose NK Kwalificatietoernooi: ‘We zullen ons uiterste best doen om met onze ideeën, kennis en ervaringen vanuit onze BeachCup een positieve bijdrage te leveren aan de organisatie. Zodat we samen met heel veel handballiefhebbers kunnen gaan genieten van een mooi en goed georganiseerd NK Beach in Venlo.’ Ook Venlo.fit, de sportafdeling van Gemeente Venlo, kijkt uit naar een fantastisch Beach Handball evenement. Jaap Litjens, Hoofd Sport gemeente Venlo: ‘Als Venlo zijn we blij dat het NHV ons benaderd heeft om het NK Beach Handball te hosten. Naast het feit dat we met de landskampioen dames een echte handbalstad zijn, past het evenement in onze ambitie om meer topsportevenementen naar onze gemeente te halen. Daarnaast past dit beachevenement erg goed in een reeks van meerdere beachevenementen in juni en juli.’ Het NHV is beide partijen zeer erkentelijk voor hun medewerking.

Informatie NK Beach
Ook dit jaar wordt er bij zowel de dames als de heren in vijf categorieën gestreden om de titels: Senioren, A-, B-, C- en D-Jeugd. Ook spelen alle teams weer in hetzelfde weekend. De kwalificatietoernooien vinden de komende tijd plaats. Ben jij benieuwd waar gespeeld wordt? Check dan hier de kalender!