Bondscoach Per Johansson verlengt contract tot maart 2026

Bondscoach Per Johansson verlengt contract tot maart 2026

Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) heeft het contract met bondscoach Per Johansson verlengd. De Zweed heeft een driejarig contract getekend en staat nu tot maart 2026 aan het roer van de TeamNL Handbaldames. Het NHV spreekt vertrouwen uit in de hoofdcoach. Zijn contract liep tot maart 2024 en is nu vroegtijdig verlengd.

Directeur van het NHV, Jaap Wals, is zeer verheugd met de nieuwe overeenkomst: “Met deze verlenging waarborgen wij de continuïteit van het team. Per Johansson heeft oog voor het grotere plaatje en zorgt ervoor dat het team zich goed door ontwikkelt. Onder zijn leiding bestaat het team uit een goede mix van ervaren speelsters en jonge talenten. We hebben er vertrouwen in dat hij de aangewezen man is om de ploeg de komende jaren verder te brengen met als mooie stip op de horizon: het WK 2025 in eigen land.”

Johansson, die sinds maart 2022 in dienst van de bond, kijkt uit naar de komende jaren: “Ik ben blij dat het NHV mij het vertrouwen geeft. Het geeft mij en het team een mooi langetermijnperspectief. Er komen een paar echt grote toernooien aan met de Olympische Spelen in 2024 en het WK 2025 op eigen bodem. Ik voel me bevoorrecht dat ik nog minstens drie jaar aan het roer mag staan van dit team.”

De ploeg van bondscoach Per Johansson is op het afgelopen EK geëindigd op de zesde plaats, wat rechtstreekse kwalificatie voor het WK 2023 opleverde. Het WK 2023 wordt georganiseerd in Denemarken, Noorwegen en Zweden van 30 november t/m 17 december. Afgelopen weekend sloten de TeamNL Handbaldames het huidige seizoen af met twee overwinningen op Zweden. In de week van maandag 9 oktober komt het team weer bij elkaar ter voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijden.

Het Europees kampioenschap zal gespeeld worden van 28 november t/m 15 december 2024. De speelsteden zijn Budapest en Debrecen (Hongarije), Innsbruck (Oostenrijk) en Basel (Zwitserland). Aan het EK doen een recordaantal landen mee. Er gaan 24 landen strijden om de Europese titel. De loting van de EK-kwalificatiewedstrijden zal plaatsvinden op 20 april om 17:00 uur in Zürich.