UPDATE: WIJZIGING VERENIGINGSFUNCTIES

UPDATE: WIJZIGING VERENIGINGSFUNCTIES

Sinds afgelopen december zijn we bezig met het aanpassen van het communicatiebeleid. Dit doen we om beter op de wensen en behoeften van de verenigingen in te spelen en de communicatie te verbeteren. Inmiddels hebben bijna alle verenigingen een eigen verenigingse-mailadres. Hier lees je de informatie terug die we begin dit jaar hebben verstuurd met betrekking tot het wijzigen van de mailboxen.

Om de volgende stap te kunnen maken, is het van belang dat elke vereniging de contactpersonen die hier worden benoemd in Sportlink Club toevoegen. Hieronder staan een aantal belangrijke zaken op een rijtje met betrekking tot de nieuwe contactpersonen/functies in Sportlink Club.

 • Om direct te kunnen communiceren met verenigingen, kunnen er nieuwe verenigingsfuncties met een contact e-mailadres worden ingevoerd in Sportlink Club. Een overzicht van de NHV verenigingsfuncties vind je hier

  Het toevoegen/aanpassen van deze functies in Sportlink Club kan via deze handleidingen: Handleiding aanpassen functionarissen. Om het contact e-mailadres bij de functie te kunnen kiezen dien je in Sportlink Club bij het betreffende lid in het tabblad Contactgegevens het Contact e-mailadres in te voeren. Deze kun je vervolgens selecteren als de nieuwe functie wordt toegevoegd. 

  De vereniging is hiervoor verantwoordelijk. Wanneer er geen contact e-mailadres is ingevoerd bij de betreffende functie wordt er alleen gecommuniceerd naar het algemene e-mailadres van de vereniging.

 • Alle nieuwsbrieven worden vanaf nu gestuurd naar het secretariaat (algemeen e-mailadres vereniging) + functionaris (contact e-mailadres). 
 • Een functionaris kan ook gepubliceerd worden in het Adresboek van Sportlink Club. Via het Adresboek is het mogelijk om als verenigingen/functionarissen onderling contact met elkaar te leggen. Handleiding adresboek
 • Wedstrijdwijzigingen en het wedstrijdprogramma, die door het NHV worden gegenereerd, worden verstuurd naar het algemene e-mailadres. Mocht de vereniging dit aangepast willen hebben, geef dan het e-mailadres van het wedstrijdsecretariaat door bij dwf@handbal.nl.

  Daarnaast zijn er nog wedstrijdwijzigingsverzoeken, die worden ingediend via Sportlink Club. Ook daar kan er een extra ontvanger ingesteld worden (naast de secretaris). Dit kan in Sportlink Club ingesteld worden via de Communicatieregels.

 • Bij nieuwe e-mailadressen kan het voorkomen dat een bericht van @handbal.nl in de Spam terecht komt. Hou om deze reden altijd de Spam-folder in de gaten. Wanneer een mail in de Spam binnenkomt, is het handig om de instellingen voor het @handbal.nl e-mailadres aan te passen.

Let op: Wanneer je als vereniging bezig bent met het aanpassen van de vereniginsfuncties, willen we je aanraden om gelijk de huidige functionarissen door te lopen. Wanneer deze oud en niet meer kloppend zijn, graag verwijderen. 

Heb je vragen?

 • Gaat het over het aanpassen van functionarissen in Sportlink Club? Neem dan contact op met de Helpdesk van Sportlink.
 • Gaat het over wedstrijdwijzigingen en het wedstrijdprogramma, die door het NHV worden gegenereerd, en worden verstuurd naar het algemene e-mailadres. Mocht de vereniging dit aangepast willen hebben? Geef dan het e-mailadres van het wedstrijdsecretariaat door bij dwf@handbal.nl.