Wedstrijdselectie België-Nederland bekend

Wedstrijdselectie België-Nederland bekend

De wedstrijdselectie van de TeamNL Handbalheren is bekend voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen België. De ploeg van bondscoach Staffan Olsson bestaat uit achttien spelers, waarvan er zestien op het wedstrijdformulier staan. Jorn Smits en Evan de Lange nemen plaats op de tribune tijdens het duel tegen België vanavond om 20:10 uur in Hasselt. Donny Vink en Thomas Houtepen maken vanavond hun debuut in het Nederlands Team.

In de ontknoping van het kwalificatietraject voor het EK2024 treft Nederland deze week België en Griekenland. Op zondag 30 april staat de thuiswedstrijd op het programma in het Topsportcentrum in Almere. Het beginsignaal klinkt dan om 18:00 uur. Alle duels zijn live te zien op Ziggo Sport. Klik hier voor meer informatie.

Programma TeamNL Handbalheren
26 april, 20:10 uur: België-Nederland
30 april 18:00 uur: Nederland-Griekenland

Stand in poule
1. Griekenland – 6
2. Kroatië – 5
3. Nederland – 5
4. België – 0

De TeamNL Handbalheren zijn bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2024 in Duitsland ingedeeld in groep 5 met Kroatië, Griekenland en België. Tegen iedere tegenstander wordt een keer uit en een keer thuis gespeeld. De twee beste landen in de poule en de vier beste nummers drie plaatsen zich voor het eindtoernooi waar in totaal 24 landen aan deelnemen. Nederland kan zich voor de derde keer in de geschiedenis kwalificeren voor het EK.

Het Europees Kampioenschap vindt plaats van 10 tot en met 28 januari 2024. De speelsteden zijn Düsseldorf (poulefase), Berlijn (poulefase), Mannheim (poulefase), München (poulefase), Hamburg (Main Round) en Keulen (Main Round en finales).

Definitieve selectie TeamNL Handbalheren:

  Naam Club
1 Dani Baijens Handball Sport Verein Hamburg (GER)
2 Samir Benghanem Green Park/Handbal Aalsmeer
3 Tim Claessens Achilles Bocholt (BEL)
4 Thomas Houtepen TBV Lemgo (GER)
5 Tom Jansen VFL Gummersbach (GER)
6 Lars Kooij ASV Hamm-Westfalen (GER)
7 Bart Ravensbergen HSG Nordhorn-Lingen (GER)
8 Bobby Schagen TBV Lemgo (GER)
9 Robin Schoenaker Sporting Pelt (BEL)
10 Kay Smits SC Magdeburg (GER)
11 Ivar Stavast HC ElbFlorenz Dresden (GER)
12 Luc Steins Paris Saint-Germain Handball (FRA)
13 Rutger ten Velde TuS N-Lübbecke (GER)
14 Arjan Versteijnen Herpertz/Bevo HC
15 Niels Versteijnen TBV Lemgo (GER)
16 Donny Vink Green Park/Handbal Aalsmeer