Gouden fluit 40 jaar scheidsrechters!

Gouden fluit 40 jaar scheidsrechters!

Vanwege de grote waardering voor 40 jaar fluiten krijgen Jack, Bas & Angelique een Gouden Fluit. Omdat het NHV hier erg trots op is, worden ze in het zonnetje gezet. Bas & Angelique werden op zondag 7 mei gehuldigd tijdens de competitiedag van de rolstoelhandbal. Jack Stroek werd op zaterdag 13 mei gehuldigd. 

Passie voor de sport
Door al die jaren heen is Stroek inmiddels wel bekend bij elke club en speler in Midden- en Noord-Limburg. Naar eigen zeggen maakte hij alleen maar mooie dingen mee in de veertig jaar, omdat handbal zo’n mooie sport is. Over zijn eigen kunnen zegt hij het volgende: ”Ik blijf altijd consequent fluiten. Daardoor verdien je respect.”

Jack Stroek heeft bijna 2000 wedstrijden als scheidsrechter van Rapiditas op de teller staan. ”Ik heb alles bijgehouden en heb alle wedstrijdkaartjes nog. Een aardig archief. Kaartjes die in de doos rechtop staan, zijn belangrijke wedstrijden die ik gefloten heb. Het blijft toch mijn hobby”.

Stroek kan terugkijken op een mooie carrière. Maar de grote vraag is: denkt hij al aan stoppen? ”Het is voor mij nog geen tijd om te stoppen. Zeker niet. Al fluit ik liever ’s ochtends om elf uur, dan zondagsmiddags om vijf uur. De motivatie is er altijd nog. Rapiditas is een heel mooie vereniging, waar het allemaal goed in elkaar zit. Ik wil bij de club jongeren motiveren dat handbalscheidsrechter zijn echt een leuk vak is!”. 

Ook Bas & Angelique ontvangen een Gouden Fluit!
Ze hebben elkaar ontmoet op een scheidsrechters cursus en dat is dit jaar 40 jaar geleden! Bas & Angelique waren rond de 17 en 18 jaar oud toen ze voor het eerst het fluitje oppakten.

Bas is actief in het opleiden van scheidsrechters en geeft ook opleidingsavonden bij de rolstoel handbal. Daarnaast is hij ook heel lang actief geweest als docent bij de Jonge Scheidsrechters. En niet te heeft Bas als waarnemer plaats mogen nemen tijdens het EK/WK rolstoelhandbal. 

Wij bedanken Bas enorm voor alle JSO opleidingen als docent en alles wat hij voor de sport gedaan heeft!

Angelique is voornamelijk blijven fluiten binnen de vereniging en waar nodig heeft ze wedstrijden voor de bond gefloten. Ze was een scheidsrechter met lef, want zelfs jouw eigen Bas gaf je gewoon 2 minuten tijdstraf als hij dat verdiende. Angelique wordt de mama genoemd binnen de Jonge Scheidsrechters opleiding waar ze zorgde voor de snoepjes en de cupcakes! Ook haar willen wij enorm bedanken voor haar inzet. 

Namens het NHV krijgen Bas & Angelique de Gouden Fluit en de bloemen. Nogmaals bedankt voor wat jullie gedaan hebben en jullie inzet op de handbal velden!