Cabooter Group/Handbal Venlo voor de eerste keer bekerwinnaar

Cabooter Group/Handbal Venlo voor de eerste keer bekerwinnaar

Cabooter Group/Handbal Venlo heeft voor de eerste keer in de clubgeschiedenis de nationale beker gewonnen. In de eerste helft wisten ze een voorsprong te pakken, die ze in de tweede helft verder uitbouwden. De ploeg uit Limburg versloeg OTTO Work Force/VOC Amsterdam met 36-30.

Aan het begin van de Bekerfinale hielden de keepsters van beide ploegen hun doel schoon. Jessie van de Ruit noteerde de eerste treffer van de wedstrijd. VOC pakte via een mooi onderhandsschot van Jette van Ingen een 1-3 voorsprong. Dankzij treffers van Isa Ternede en Romee Steverink werd het verschil op drie goals gebracht: 2-5.

Venlo leek wakker geschud en nam het initiatief in de wedstrijd over. De ploeg van Robin Gielen scoorde vijf keer op rij. De dekking zat dicht en keepster Marit Buckers had met een aantal knappe reddingen ook een groot aandeel in de 5-0 run. De achterstand van 3-6 werd omgebogen naar 8-6 in het voordeel van de thuisspelende ploeg in het goedgevulde Topsportcentrum in Almere.

Na een tijdstraf aan de kant van Venlo wist VOC de stand in evenwicht te brengen. Halverwege de eerste helft gingen beide ploegen gelijk op. Er werden meerdere tijdstraffen uitgedeeld, waarbij beide teams goed gebruik maakten van de extra ruimte op het veld. Het scorebord gaf 9-9, 10-10, 11-11, 12-12 en 13-13 aan.

Aan de hand van Angela Steenbakkers, Pien de Swart (2x) en Janiek van Sleeuwen wist de ploeg uit Limburg drie doelpunten uit te lopen. De Amsterdamse Zola Amsen was twee keer trefzeker. In de tussentijd had Pien de Swart haar vijfde doelpunt van de middag gemaakt. De sterk spelende Angela Steenbakkers verschalkte de keepster met een mooie lob: 18-15.

Isa Ternede had een mooi afstandsschot in huis. Keepster Marit Buckers zorgde er met een dubbele redding voor dat VOC niet meer tot scoren kwam in de eerste helft. Venlo wist dit vlak voor het rustsignaal wel te doen. Sharon Grummel schoot de bal hard tegen de touwen. Met haar vijfde treffer bepaalde ze de ruststand op 19-16.

Venlo kwam scherp uit de kleedkamer. Pien de Swart en Sharon Grummel vonden het net. VOC vocht zich terug in de wedstrijd. Dankzij Jessie van de Ruit, Isa Ternede, Donna Bakker en een uitstekend keepende Romy Verweij werd het verschil teruggebracht naar twee doelpunten: 21-19. Venlo liet zich niet van de wijs brengen en trok de wedstrijd naar zich toe. Na tien minuten spelen in de tweede helft hadden ze een ruime voorsprong te pakken. Lynn Geurts was het eindstation na een snelle tegenaanval en tilde de stand naar 26-20.

Het beslissende gat was geslagen. De ploeg uit Amsterdam vocht voor wat ze waard was, maar Venlo was een maatje te groot. De Limburgse dames speelden gevarieerd en maakten de hele wedstrijd een volwassen indruk. In de slotfase scoorden beide ploegen om en om, waardoor VOC niet dichterbij kwam. De eindstand werd bepaald op 36-30.

Cabooter Group/HandbaL Venlo – OTTO Work Force/VOC Amsterdam (36-30).
Cabooter Group/HandbaL Venlo: Marit Buckers, Janiek van Sleeuwen (7), Angela Steenbakkers (5), Diede Konings, Ruby Vaessens, Manon Zijlmans, Demi Smolenaers, Elisabeth Flipsen, Lynn Geurts (4), Tess Tacken, Yara Vlaswinkel, Minke van Katwijk, Pien de Swart (6), Lisanne Kruijswijk (3), Sharon Grummel (9), Roos Beljon (1).

OTTO Work Force/VOC Amsterdam: Nikki van der Vorst, Asne van Echtelt, Jette van Ingen (3), Faye Janson (4), Zola Amsen (5), Donna Bakker (1), Jessie van de Ruit (5), Romy Verweij (1), Laura Zeldenthuis, Jill Kooij (1), Riejanne Blaauw, Daphne Luchies (1), Romee Maarschalkerweerd, Lois van Vliet (2), Isa Ternede (4), Romee Steverink (2).
Scheidsrechters: Klompers/Stobbe