OTTO Work Force/VOC Amsterdam slaat eerste slag in titelstrijd

OTTO Work Force/VOC Amsterdam heeft de eerste wedstrijd in de Best of Three gewonnen. In Venlo versloeg de ploeg uit Amsterdam Cabooter Group/Handbal Venlo met 25-32. Bij rust stond er een kleine voorsprong op het scorebord, die in de tweede helft verder werd uitgebouwd. Volgende week zondag volgt de return om 14:30 uur in Amsterdam.

VOC schoot uit de startblokken en pakte een 0-5 voorsprong. Isa Ternede (2x), Jette van Ingen, Lois van Vliet en Jessie van de Ruit waren verantwoordelijk voor het goede begin. Pas na zes minuten leek Venlo wakker. Sharon Grummel (3x) en Demi Smolenaers (2x) scoorden en keepster Marit Buckers was met meerdere knappe reddingen belangrijk voor haar team. Venlo kwam terug tot 5-6.

De ploeg van Rachel de Haze nam het initiatief weer over. Isa Ternede verschalkte de Venlose keepster met een mooie lob en Jill Kooij rondde sterk af vanaf de cirkel: 6-8. De Amsterdamse verdediging stond als een huis en keepster Romy Verweij was een sta-in-de-weg. Faye Janson zette haar ploeg met een hard schot in de kruising op een 6-11 voorsprong.

De laatste tien minuten van de eerste helft gingen in. Venlo was niet nauwkeurig in de aanval. Zola Amsen en Romee Steverink maakten daar gretig gebruik van: 9-14. VOC leek met een ruime voorsprong richting de kleedkamers te gaan, maar Venlo knokte zich terug. Sharon Grummel scoorde, maar het was Lisanne Kruijswijk die haar ploeg bij de hand nam. Met twee goede passeerbewegingen en een break-out bracht ze het verschil terug naar één. Faye Janson vond het net namens VOC en bepaalde de ruststand: 13-15.

Manon Zijlmans scoorde voor Venlo de eerste treffer na rust, maar het waren de Amsterdammers die het scherpst uit de kleedkamer kwamen. Jessie van de Ruit maakte de 14-16. Van Sleeuwen en Kruijswijk vonden het net. Daarna was het VOC dat weer een gaatje sloeg. Dankzij sterk keeperswerk van Romy Verweij en goals van Jill Kooij, Jette van Ingen en Daphne Luchies werd het verschil vijf.

Robin Gielen haalde zijn ploeg naar de kant. Kruijswijk had een mooie individuele actie in huis: 17-21. Aan de hand van Daphne Luchies en Lois van Vliet werd het gat groter. Sharon Grummel en Lisanne Kruijswijk deden nog wat terug voor de Venlonaren. Isa Ternede kreeg alle ruimte en maakte daar gretig gebruik van. VOC speelde met overtuiging en vertrouwen, terwijl Venlo veel balverlies had en kansen miste.

Met nog tien minuten op de klok bracht Lois van Vliet het verschil naar zeven. Het beslissende gat was geslagen. VOC bleef met veel druk richting het Venlose doel gaan en werkte hard voor elke meter in de dekking. De ploeg van Rachel de Haze liet Venlo niet meer in de buurt komen en won de eerste wedstrijd in de Best of Three: 25-32.