Succesvolle eerste dag Nederlandse ploegen op EK Beach Handball

Succesvolle eerste dag Nederlandse ploegen op EK Beach Handball

Op het EK in Nazaré, Portugal zijn de Nederlandse ploegen goed van start gegaan. Er werd drie keer gewonnen en één keer verloren. Alle wedstrijden zijn live te zien op www.ehftv.com. 

Dames
In de eerste wedstrijd op het EK werd thuisland Portugal met 2-0 verslagen. Set 1 eindigde in een 21-13 stand. In de tweede set waren doelpunten schaarser, maar ook die werd over de streep getrokken: 13-12. Met negen punten was Meike Kruijer topscorer aan Nederlandse kant.

Ook de tweede wedstrijd was een prooi voor de Nederlandse dames. De eerste set tegen Noord-Macedonië werd ruim gewonnen met 12-28. In de laatste set liet Oranje zien dat het goed in vorm was en werd de tegenstander met 10-25 aan de kant geschoven. Op donderdag 25 mei om 13:00 uur speelt de ploeg van Léon Budé de laatste poulewedstrijd tegen Oekraïne.

Heren
In de eerste wedstrijd op het EK Beach Handball gingen de Beach Heren er met de winst vandoor tegen Noorwegen: 2-1. De eerste set was tot het einde spannend. Met nog dertig seconden te gaan kreeg Nederland bij een 18-20 stand de uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen via een penalty. Deze werd gemist waardoor de eerste set naar de Noren ging. De tweede set werd met 26-28 gewonnen door de ploeg van bondscoach Danny Baijens. In de shoot-outs scoorde beide teams tot de laatste poging. Jasper Robben redde knap in het Nederlandse doel. Milan Peter wist dat één punt genoeg was en schoot Oranje naar de overwinning.

Tegen Kroatië had Nederland het in de eerste set lastig, die ging verloren met 18-23. In de tweede set konden de Oranjeheren lang bij blijven. De keeper van Kroatië bleek een sta-in-de-weg en voorkwam met knappe reddingen meerdere goals. Deze set werd met 14-23 verloren. Donderdag speelt de ploeg de laatste poulewedstrijd, dan is Polen om 11:00 uur de tegenstander.