Beach Heren spelen morgen om plaats dertien op EK

Voor de Beach Heren stond er vandaag één wedstrijd op het programma. Nederland won de wedstrijd na shoot-outs van Roemenië en gaat morgen spelen op plaats dertien op het EK.

In de beginfase ging de wedstrijd gelijk op. Beide ploegen scoorden om en om. Nadat Nederland aanvallend twee kansen mistte, wist Roemenië een gat van vier punten te slaan: 14-10. De Roemenen hielden die marge lang vast. Het was Max Voermans die zijn team bij de hand nam. Hij scoorde in de slotfase acht belangrijke punten voor Nederland en trok de stand vlak voor het rustsignaal gelijk: 24-24.

Nederland kreeg de mogelijkheid om de setwinst naar zich toe te trekken, maar maakte een technische fout. In de slotseconden gooide Roemenië de bal over de zijlijn waardoor een golden goal de set moest beslissen. Na twee gemiste aanvallen aan beide kanten, wonnen de Roemenen de set door een benutte penalty: 26-24.

In de tweede set pakte Nederland een 4-10 voorsprong dankzij Thomas Robben, Max Voermans (2x), Stijn Krijgsman en Jordy Baijens. Roemenië deed wat terug. De Nederlandse dekking stond goed. Fouten aan Roemeense kant werden afgedwongen en keeper Michiel de Folter bracht een aantal keer goed redding. Ondertussen draaide de Nederlandse aanvalsmachine op volle toeren. Nederland scoorde zeven keer op rij een tweepunter: 6-24. De set was ruimschoots beslist en eindigde in 12-26.

In de shoot-out faalde Thomas Robben, Max Voermans en Tom de Bruin niet. Jasper Robben miste zijn doelpoging, maar bracht daarna knap redding. Roemenië zag daarvoor een schot uiteenspatten op de lat. Met een 4-6 stand kreeg Nederland de kans om de wedstrijd te beslissen. Keeper Michiel de Folter vond het lege net aan de overkant, nadat de Roemeense keeper ver was uitgekomen. Zo won Nederland de partij met 1-2.