Bianca Schanssema uitgeroepen tot Talent van het Jaar

Bianca Schanssema uitgeroepen tot Talent van het Jaar

Keepster Bianca Schanssema van Quintus heeft de prijs voor Talent van het Jaar in ontvangst mogen nemen. Ricardo Clarijs, assistent bondscoach, verraste haar met deze prijs. Ze is gekozen als Talent van het Jaar door Per Johansson, bondscoach van het Nederlands team. 

Schanssema begon op haar vierde met handbal bij VELO in Wateringen. Op haar veertiende maakte ze de overstap naar Quintus en daar stroomde ze vanuit de jeugd door naar het eerste team. Schanssema is pas achttien jaar oud, maar heeft al vele grote toernooien op haar naam staan. Zo speelde ze al vier EK’s en WK’s U17, U18 en U20. Op eredivisieniveau liet ze ook zien over goede kwaliteiten te beschikken. In de hoofdmacht van Quintus heeft Schanssema een goede indruk achtergelaten. Haar goede prestaties bij haar club bleven niet onopgemerkt. Bondscoach Per Johansson zette haar op het lijstje van het grote Oranje. In de herfst van 2022 werd ze op zeventienjarige leeftijd voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands team. 

Al deze goede prestaties hebben ertoe geleidt dat Schanssema na vier jaar Quintus gaat verlaten voor een buitenlands avontuur. Ze heeft voor vier jaar een contract getekend bij København Håndbold, de huidige nummer vier in de hoogste competitie van Denemarken.

Het NHV feliciteert Bianca met het behalen van deze mooie prijs.