Vacature Medewerker Marketing & Communicatie Breedtesport

Vacature Medewerker Marketing & Communicatie Breedtesport

Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) is de koepelorganisatie van 338 handbalverenigingen in Nederland met ca. 50.000 leden. Met onze nationale ploegen zaalhandbal en Beach Handball als ‘vlaggenschepen’ en een veelzijdig aanbod aan handbalvormen en -producten voor verschillende doelgroepen is het NHV een moderne, dynamische en innovatieve sportbond. Het bondsbureau is gevestigd op Sportcentrum Papendal en bestaat uit ca. 35 medewerkers. Daarnaast werken wij samen met veel landelijke en regionale vrijwilligers.

Voor het versterken van de marketing en communicatie van ons handbalaanbod in de breedtesport zijn wij op zoek naar een
Medewerker Marketing Communicatie M/V (0,8 fte – 1,0 fte)

De functie:
Binnen het NHV ben jij de marketing en communicatie expert op het gebied van breedtesport. Je verzorgt de communicatie richting onze verenigingen en (potentiële) leden. Je ontwikkelt landelijke en regionale wervingscampagnes en voert de regie qua uitvoering. Als spin in het web binnen projectgroepen zoals Gooi Jij de bal door, Masterplan Beach Handball en Veilig Sportklimaat vertaal jij de input van je collega’s naar resultaatgerichte marketingcampagnes. Hoe ga jij zoveel mogelijk kinderen laten handballen? Hoe maak jij van onze Beach Handball Festivals online en offline een succes?

Je beheert samen met je communicatiecollega’s de websites, social mediakanalen en communicatiekalender voor de breedtesport. Dit met als doel om onze eigen achterban (zoals onze verenigingen en leden) zo goed mogelijk te informeren over relevante ontwikkelingen en ze te inspireren om mee te doen. Vanuit jouw rol maak je continu de vertaalslag van het brede handbalaanbod, de (ondersteunings)activiteiten en evenementen naar de juiste marketing- en communicatieaanpak.

Vanuit de Handbal Agenda 2032 werken wij aan de potentie van handbal. We investeren veel tijd in contacten met bijvoorbeeld scholen, gemeentes en andere partnerorganisaties. Via deze route proberen we nieuwe doelgroepen kennis te laten maken met handbal.

Wij vragen:

  • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van communicatie en/of marketing;
  • Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk;
  • 5 jaar werkervaring en affiniteit met (handbal)sport zijn een pré;
  • Je bent een innovatieve, creatieve geest als het om communicatie gaat;
  • Je hebt een proactieve houding en bent continu op zoek naar kansen om handbal nog beter op de kaart te zetten;
  • Je hebt een flexibele instelling; je bent soms op avonden en in weekends inzetbaar;
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs.

Wij bieden:

  • Een tijdelijk dienstverband (0,8 fte) van een jaar met uitzicht op verlenging;
  • Een op de functie en sector afgestemd salaris en arbeidsvoorwaardenpakket vanuit de CAO Sport; salarisschaal 8;
  • Een flexibele invulling van de werklocatie, -dagen en -tijden.

Interesse?
Als je geïnteresseerd bent in deze functie, over de kwaliteiten beschikt en denkt te voldoen aan het profiel, dan kun je een sollicitatiebrief en cv uiterlijk vrijdag 29 september sturen naar Tonnie van Rijn (manager marketing, communicatie & evenementen): t.van.rijn@handbal.nl. Bij hem kun je ook terecht bij eventuele vragen over de functie. We geven je de ruimte om in je sollicitatie jouw enthousiasme en creatieve kant te laten zien. Voel je dus vrij om bijvoorbeeld voor een filmpje of een andere sollicitatievorm te kiezen!

Omdat het NHV waarde hecht aan diversiteit en inclusie binnen de handbalsport en -organisatie nodigen wij personen met bijvoorbeeld verschillende etnische achtergronden en/of fysieke beperking uit om te solliciteren.

Acquisitie n.a.v. van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.