Beach Heren U17 gaan spelen om plaats 9 t/m 12

De Beach Heren U17 hebben hun laatste poulewedstrijd verloren van Polen. De eerste set wisten ze knap te winnen met 26-29. In de tweede set waren ze niet opgewassen tegen de Poolse ploeg. De tegenstander won de set met 28-14. In de shoot-out lukte het Nederland niet om tot scoren te komen. Polen verzilverde drie doelpogingen en ging er zo met de winst vandoor. De ploeg van bondscoach Rob Stuart gaat op het EK spelen om plaats 9/tm 12.

Beach Heren U17
Polen-Nederland
De Beach Heren U17 begonnen scherp aan de eerste set. Dankzij treffers van Thijs van der Kooij (3x), Senna Jansen en Siebe Speckmann (3x) kwam Nederland 6-14 voor. Nederland hield de voorsprong goed vast. Het lukte Polen niet om dichterbij te komen. Pas aan het einde van de eerste set kwam Polen op stoom. Van 20-29 kwamen ze terug tot 26-29, maar de tijd op de klok was al verstreken.

Polen kwam na de rust sterk terug. Ze pakte een 8-0 voorsprong en speelde met veel power. Nederland was er niet tegen opgewassen. Kansen werden gemist en technische fouten gemaakt. Polen liep uit naar 21-10. De setwinst kwam geen seconde in beeld voor Nederland. De scheidsrechters floten voor het eindsignaal met 28-14 op het scorebord.

Shoot-outs moesten de beslissing brengen. Keeper Tom Roovers vertolkte een heldenrol aan het begin van de shoot-outs. Hij wist er twee te keren, maar helaas konden de Beach Heren U17 er niet van profiteren. Alle shoot-outs aan Nederlandse kant werden gemist: een technische fout, cirkel, een bal op de paal en twee reddingen van de Poolse keeper. Het lukte Polen na hun twee missers wel om nog drie keer het net te vinden en zo wonnen zij de shoot-out met 6-0.