Heren U17 maken zich op voor volgend ronde EK

Heren U17 maken zich op voor volgend ronde EK

De Heren U17 maken zich op voor de volgende ronde op het Open EK. Tijdens de eerste dag van de European Open stonden twee poulewedstrijden op het programma. Nederland opende het toernooi met een verliespartij tegen Faeröer Eilanden, later op de dag verloren de Heren U17 de tweede wedstrijd van Israel. Op dinsdag 4 juli was Spanje te sterk. Tegen Finland werd er gelijk gespeeld. Vandaag wordt het toernooi vervolgd. Alle wedstrijden zijn live te zien op ehftv.com. 

Programma:
Woensdag 5 juli
10:30 uur Noorwegen-Nederland 
15:00 uur Nederland- Litouwen

Donderdag 6 juli
15:00 uur Nederland-België 

Nederland – Faeröer Eilanden
Ruststand 10-12
Eindstand 18-24

De eerste helft van de wedstrijd ging gelijk op. Nederland startte goed en wist in de eerste tien minuten een voorsprong of gelijke stand te behouden. Het ging op en neer en het verschil tussen de twee ploegen was maximaal twee doelpunten. Dit resulteerde in een ruststand van 10-12. De spelers van de Faeröer Eilanden kwamen goed uit de rust en wisten hun voorsprong na vijfentwintig minuten te vergoten tot vier punten. Nederland was slordig in de afronding waardoor ze het gat niet kleiner konden krijgen. Faeröer Eilanden bracht met het laatste doelpunt van de wedstrijd de eindstand op 18-24. Yoran Kremers was voor de Nederlandse ploeg goed op schot, hij werd aan Nederlandse zijde topscorer met zes goals. 

Israël – Nederland
Ruststand 8-4
Eindstand 20-11

Israël opende de wedstrijd met vier doelpunten op rij. Mede door goed keeperswerk kwam Nederland vervolgens terug tot een gat van twee à drie doelpunten. De spelers stonden de eerste helft niet op scherp, er werden over en weer veel kansen gemist wat de ruststand op 8-4 bracht. De tweede helft schoot Israël uit de startblokken, na zesentwintig minuten was het verschil acht punten. Israel bleef scoren en won de wedstrijd met 20-11. Aan Nederlandse kant kwamen de goals vooral vanuit de linkerhoek. Linkerhoekspeler Deliano Antonio werd topscorer van Nederland met vijf goals. 

Spanje – Nederland
Ruststand 11-6
Eindstand 22-12

Nederland begon stroef tegen een goed offensief verdedigend Spanje. Na tien minuten spelen keek Nederland tegen een achterstand van 8-1 aan. Later in de eerste helft kreeg Nederland meer grip op de Spanjaarden en werden er meer goals gescoord. De stand na het rustsignaal stond op 11-6. In de tweede helft lag het niveau van beide teams dichter bij elkaar. Spanje miste een aantal 7-meters waardoor Nederland dichterbij kon komen. De stand na veertig minuten handballen eindigde op 22-12.

Nederland – Finland 
Ruststand 9-7
Eindstand 16-16

De ploeg van bondscoach Edwin Kippers pakte een 3-0 voorsprong. Finland poetste de achterstand weg nadat ze vier keer op rij scoorde. Nederland nam het initiatief over en kwam 6-4 voor. Het waren de Finnen die de stand niet veel later gelijk trokken. Voor het rustsignaal lukte het Oranje om een gaatje te slaan van twee punten: 9-7. In de tweede helft werd de marge uitgebouwd naar 13-9. Finland knokte zich terug in de wedstrijd. Met nog twee minuten te spelen leek een overwinning voor Nederland in het zicht te zijn. Op het scorebord stond 16-14. Twee kansen werden gemist waar Finland in de slotminuut wel trefzeker was. Vlak voor tijd kwamen ze op gelijke hoogte. De laatste Nederlandse aanval werd onschadelijk gemaakt en zo verdeelde beide landen de twee punten. 

Foto: Ils Pattipeilohy