De Dames U19 verliezen van Duitsland op het EK

De Dames U19 hebben hun tweede wedstrijd in de Intermediate Round verloren van Duitsland. Bij rust stond de jeugdploeg van bondscoach Ricardo Clarijs met 13-16 achter. In de tweede helft lukte het niet dit gat te dichten. Nederland verloor met 25-29. Vrijdag spelen ze om 18:45 uur in de strijd om plaats negen tegen Tsjechië.

Duitsland pakte een 0-2 voorsprong. Daphne Luchies zette Nederland op het scorebord. Onze Oosterburen scoorden vier keer op rij. De Dames U19 kregen een aantal tijdstraffen waardoor het moeilijk was om in te lopen. Duitsland bleef makkelijk scoren en liep uit naar 5-11. Via Romee Maarschalkerweerd en twee goals van Alieke van Maurik kroop Nederland dichterbij. Het verschil op het scorebord schommelde tussen de 3 á 4 doelpunten. Vlak voor het rustsignaal wist Daphne Luchies het net te vinden van afstand. Zij bepaalde de ruststand op 13-16.

Duitsland kwam scherp uit de kleedkamer en maakte gelijk twee treffers. Nederland repareerde de mindere start via Daphne Lucies en Lynn van Diepen: 15-18. Tijdens een tijdstraf voor Judith van der Helm wist Donna Bakker de Duitse keepster te passeren. Tot dat moment bleef de Nederlandse jeugdploeg in het spoor, maar vervolgens moesten ze Duitsland laten gaan. Het Duitse team speelde aanvallend goed en werd in de dekking gesteund door hun sterk keepende doelvrouw. Marie Weiss had over de hele wedstrijd een reddingpercentage van 46%.

De Nederlandse keepster Nikki van der Vorst keepte ook een uitstekende wedstrijd. Ze had zestien saves in huis en een reddingpercentage van 45%. Dat was niet genoeg voor de overwinning, omdat Nederland aanvallend te veel kansen mistte en technische fouten maakte. Met een 4-0 run vergrootte de Duitsers hun voorsprong naar 16-23. De Dames U19 bleven knokken en kwam terug tot vier doelpunten verschil. De overwinning was echter geen moment in het zicht. Bij een stand van 25-29 floten de scheidsrechters voor het eindsignaal.