Dames U19 sluiten Europees Kampioenschap af als negende

Dames U19 sluiten Europees Kampioenschap af als negende

De Dames U19 hebben het Europees Kampioenschap in Roemenië afgesloten als negende. In de laatste wedstrijd werden de Noorse leeftijdsgenoten met groot verschil aan de kant gezet: 13-27. Bij rust had de ploeg van Ricardo Clarijs al een comfortabele voorsprong van 5-14.

Tot aan 3-3 gingen de teams gelijk op, daarna was het Nederland dat afstand wist te nemen met vier doelpunten op rij. Noorwegen deed nog iets terug, maar na het vijfde doelpunt halverwege de eerste helft wisten ze niet meer te scoren. De teams gingen rusten met een 5-14 stand in het voordeel van Nederland.

In de tweede helft ging Oranje verder met scoren. Alieke van Maurik was met tien doelpunten topscorer aan Nederlandse kant. Ook keepster Bianca Schanssema was in vorm. Zij noteerde een stoppercentage van 65% en zorgde er op die manier voor dat de Noorse dames moeizaam tot scoren kwamen. De eindstand was 13-27 voor Nederland.

In juni 2024 speelt de ploeg het WK in Noord-Macedonië.