Tom Jansen mist EK vanwege kruisbandblessure

Tom Jansen mist EK vanwege kruisbandblessure

Tom Jansen, speler van de TeamNL Handbalheren, mist het EK begin januari in Duitsland. Afgelopen weekend heeft hij een kruisbandblessure opgelopen aan zijn linkerknie tijdens de wedstrijd met zijn club VFL Gummersbach. “Het is ontzettend balen, maar ik kan er niets aan veranderen en kijk daarom alweer vooruit”, vertelt de rechteropbouwer met veel veerkracht. 

“Het gebeurde vroeg in het duel tegen HBW Balingen-Weilstetten. Ik was pas bezig met mijn derde actie toen ik een klik hoorde in mijn knie. Het is de eerste echt grote blessure in mijn carrière.” Voor de revalidatie staat minimaal negen maanden.

Het was cru toen hij van de week het ziekenhuis uitliep. “Ik was in Keulen en daar hadden ze een tram die bedrukt was met reclame voor het EK2024. Ik zag de tram zo aan me voorbijrijden en zei nog tegen mijn vriendin: dit meen je toch niet! Ik liep net bij de dokter de deur uit”

Jansen mist, naast het EK, ook de interlandweek eind oktober waarin de TeamNL Handbalheren afreizen naar Noorwegen. In de Golden League neemt Nederland het op tegen Denemarken, Noorwegen en Spanje. Bondscoach Staffan Olsson heeft Alec Smit opgeroepen. De definitieve selectie bestaat uit achttien spelers. 

“Ik gun het Alec heel erg. Hij komt ook terug van een langdurige blessure en heeft hard zijn best gedaan er weer bij te zijn”. Het doel voor Jansen is duidelijk: “Volgend seizoen wil ik weer vol terugkomen in het team. Daar ga ik naar toe werken en in Mannheim ga ik de jongens aanmoedigen vanaf de tribune”