De heren van de HandbalAcademie doen praktijkervaring op in Zweden!

De heren van de HandbalAcademie doen praktijkervaring op in Zweden!

Maandagochtend zijn de heren van HandbalAcademie vertrokken naar Zweden voor een oefenstage. De trainingsstage staat in het teken van ervaringen opdoen en inzichten krijgen in de internationale top. Twee weken geleden hebben de Handbal Academie dames ook een leerzame stage gehad in Denemarken. 

Hoe ziet de oefenstage eruit?
Tijdens de stage zal er op hoog niveau getraind worden. Er zullen twee gezamenlijke trainingen plaatsvinden met de academie van het Zweedse Hammarby. Hiervan zullen beide talentcoaches één training verzorgen. Daarnaast zal Staffan Olsson de hele week aansluiten om de talenten te voorzien van training en advies.

Op dinsdag zullen beide academie ploegen tegen elkaar strijden in een oefenwedstrijd. Dit is een geweldige kans voor de spelers om zich te meten met andere getalenteerde internationale speelsters.

Doel van de stage?
Rick Louw, talencoach van de Handbal Academie, vertelt over het doel van deze stage:

“In ons Talentontwikkelingsprogramma is het essentieel om internationale ervaring op te doen en op de hoogte te zijn van de vereisten in het buitenland. We bereiden spelers voor op het Nederlands team en deze stage biedt spelers de kans om internationale ervaring op te doen, te ontdekken waar ze naartoe willen groeien en welke elementen cruciaal zijn als het gaat om de internationale top.”

Al met al belooft de trainingsstage in Zweden een onvergetelijke ervaring te worden voor de HandbalAcademie Heren. Helaas kan alleen Robert Hilgers niet aansluiten vanwege een blessure. In zijn plaats gaat Evan de Lange, speler van Kras/Volendam, mee. Verder is Robbie van der Linden, spelend bij DFS Arnhem, ook uitgenodigd om deel te nemen aan de stage.

Onderstaande selectie neemt deel aan deze trainingsstage:

  Naam
1. Deliano Antonio
2. Milan van der Bruggen
3. Anes Devedzic
4. Jochem van Essen
5. Hidde Hoogenberg
6. Sjors Hoogenberg
7. Lino Jansen
8. Espen Klomp
9. Yoran Kremers
10. Evan de Lange
11. Robbie van der Linden
12. Giel van Lisdonk
13. Dante Louwers
14. Mitchel Luijten
15. Clyde Marengo
16. Marijn van de Ree
17. Marek Skwarczynski