TeamNL Handbalheren redden het niet tegen Noorwegen

TeamNL Handbalheren redden het niet tegen Noorwegen

Hamburg, 19 januari 2024 – De TeamNL Handbalheren zijn er niet in geslaagd om Noorwegen te verslaan in hun tweede wedstrijd in de Main Round: 35-32. De Noren gingen na rust aan de haal met de ploeg van Staffan Olsson en gaven hun marge van drie doelpunten niet meer uit handen. De laatste twee tegenstanders in de main round zijn Slovenië en Portugal, waartegen Oranje hoopt op een beter resultaat.

 

Nederland kwam door twee slordige vangfouten al vroeg op een 2-0 achterstand. Deze achterstand boog Oranje snel om via doelpunten van Dani Baijens, Bobby Schagen en Rutger ten Velde. Hierna scoorden beide ploegen om en om: 5-5. Noorwegen pakte de leiding via een fraai lobje van Kristian Bjørnsen. Maar de ploeg van Staffan Olsson stelde direct orde op zaken. Ten Velde, Baijens en Niels Versteijnen waren met hun doelpunten verantwoordelijk voor een voorsprong van twee: 8-10.

 

Noorwegen hield – dankzij goals van Alexandre Blonz en Magnus Gullerud – de aansluiting: 11-12. Wederom was het linkspoot Versteijnen die het gaatje van twee op het scorebord zette. Nederland werd slordig in de afronding, waardoor Noorwegen op gelijke hoogte kwam: 13-13. Bart Ravensbergen hield Nederland in de race met enkele fraaie reddingen, waaronder een heuse vangbal. Opnieuw vonden Ten Velde en Versteijnen het net. Zij bepaalden samen met Lars Kooij – die de geblesseerde Samir Benghanem uitstekend vervangt – de ruststand op 16-18.

 

Alexandre Blonz (2x) opende de score in de tweede helft namens Noorwegen. Schagen scoorde de 18-19, Noorwegen maakte gelijk en Kooij nam de twintigste voor zijn rekening. De Noren kwamen na 5 minuten spelen op voorsprong: 21-20. Oranje liep achter de feiten aan, omdat de aanval niet lekker liep. Vooral via cirkelspeler Magnus Gullerud wist Noorwegen veelvuldig het net te vinden. Versteijnen en Schoenaker pakten kort na elkaar twee tijdstraffen. Dat gaf Noorwegen de kans om de marge te vergroten naar drie: 25-22.

 

De time-out aan Nederlandse kant had helaas niet het gewenste effect. Ten Velde miste én Noorwegen profiteerde: 26-22. De Noorse keeper Kristian Sæverås was dit duel meermaals een plaaggeest voor de Nederlandse mannen. Baijens, Ten Velde en Schagen brachten Nederland weer dichterbij: 28-26. Ondanks dat behielden de Noren hun marge en gaven de voorsprong niet meer uit handen. Het laatste doelpunt van het duel kwam van de hand van Petter Øverby, die daarmee de eindstand op bepaalde: 35-32.

 

Programma Main Round

Zondag 21 januari Slovenië – Nederland 15.30 uur

Dinsdag 23 januari Nederland – Portugal 15.30 uur

 

Noorwegen – Nederland 35-32 (16-18)                                              

Nederland: Dani Baijens (5), Tim Claessens (1), Kaj Geenen, Martijn Kleijkers, Lars Kooij (5), Bart Ravensbergen, Bobby Schagen (5), Robin Schoenaker, Iso Sluijters, Alec Smit, Jorn Smits, Ivar Stavast, Luc Steins (3) ,Rutger ten Velde (8), Arjan Versteijnen, Niels Versteijnen (5).

Noorwegen: Vetle Eck Aga, Sander Sagosen (6), Sebastien Hein Barthold, Sander Andreassen Øverjordet, Petter Øverby (5), Kristian Skinstad Sæverås, Kent Robin Tønnesen (3), Kristian Bjørnsen (5), Magnus Gullerud (7), Tobias Schjølberg Grøndahl (1), Christian O’Sullivan (2), Harald Reinkind, Torbjørn Sittrup Bergerud, Simen Ulstad Lyse, Kevin Maagerø Gulliksen, Alexandre Christoffersen Blonz (6).

Scheidsrechters: Pavicevic/Raznatovic (Montenegro). 
Tijdstraffen: 8’- 6’ (Eck Aga 2’, Øverby 2’, Gullerd 2’, Blonz 2’ – Schoenaker 2’, Sluijters 2’, Versteijnen 2’)

Strafworpen: 1/2 – 4/4