Per Johansson maakt voorlopige selectie EK-kwalificatie bekend

Per Johansson maakt voorlopige selectie EK-kwalificatie bekend

De TeamNL Handbaldames vervolgen de kwalificatiereeks voor het EK2024 eind februari. De ploeg van bondscoach Per Johansson neemt het in een tweeluik op tegen Tsjechië. Johansson heeft 35 speelsters opgenomen in zijn voorlopige selectie. De definitieve selectie wordt uiterlijk 12 februari bekendgemaakt.

In het Tsjechische Praag staat op woensdag 28 februari de uitwedstrijd op het programma. Beide landen treffen elkaar om 19:45 uur. Vier dagen later spelen de TeamNL Handbaldames op eigen bodem. In de Maaspoort in Den Bosch klinkt om 13:30 uur het beginsignaal. De kaartverkoop voor de thuiswedstrijd tegen Tsjechië start aanstaande dinsdag 30 januari om 10:00 uur. Tickets zijn te koop via: handbal.nl/tickets. “Het zou leuk zijn om onze geweldige fans weer te zien in Den Bosch en wij zullen er alles aan doen om ze een leuke en sterke wedstrijd te geven”, zegt bondscoach Per Johansson.

Tsjechië is geen onbekende voor het Nederlands team. Op het afgelopen WK kwamen de landen elkaar tegen in de poulefase. Nederland speelde een sterke wedstrijd en won ruim met 33-20. Toch verwacht de bondscoach een zware uitwedstrijd. “Tsjechië is een erg lastige tegenstander. Ze speelden een geweldig WK, dus het wordt een moeilijke uitwedstrijd voor ons. Daarnaast is het een belangrijke week in voorbereiding op het OKT.” De Tsjechen zijn, naast Argentinië en Spanje, tegenstanders op het Olympisch Kwalificatietoernooi, dat van 11 t/m 14 april gespeeld wordt in het Spaanse Torrevieja.

Nederland is bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2024 ingedeeld in groep 3. Zij nemen het in deze poule op tegen Tsjechië, Portugal en Finland. Tegen elke tegenstander wordt zowel uit als thuis een wedstrijd gespeeld. De twee beste landen in de poule en de vier beste nummers drie plaatsen zich voor het EK. In totaal zullen er 24 landen deelnemen aan het toernooi.

Het Europees kampioenschap vindt plaats van 28 november t/m 15 december 2024. De speelsteden zijn Budapest en Debrecen (Hongarije), Innsbruck en Wenen (Oostenrijk) en Basel (Zwitserland). De drie organiserende landen en regerend Europees kampioen Noorwegen zijn rechtstreeks gekwalificeerd.

Voorlopige selectie TeamNL Handbaldames:

Naam: Club:
1. Lois Abbingh Vipers Kristiansand (NOR)
2. Yvette Broch Gyori Audi ETO KC (HUN)
3. Rinka Duijndam Gyori Audi ETO KC (HUN)
4. Kelly Dulfer SG BBM Bietigheim (GER)
5. Sharon Grummel  Cabooter Group/HC Groot Venlo
6. Tamara Haggerty DVSC Schaeffler (HUN)
7. Laura van der Heijden Chambray Touraine Handball (FRA)
8. Judith van der Helm HV Quintus
9. Nathalie Hendrikse Thüringer Handball Club Erfurt (GER)
10. Yara ten Holte Odense Handbold (DEN)
11. Dione Housheer Odense Handbold (DEN)
12. Harma van Kreij Borussia Dortmund (GER)
13. Lisanne Kruijswijk Cabooter Group/HC Groot Venlo
14. Tess Lieder Borussia Dortmund (GER)
15. Daphne Luchies OTTO Work Force/VOC Amsterdam (NED)
16. Angela Malestein FTC Rail-Cargo Hungaria (HUN)
17. Alieke van Maurik OTTO Work Force/VOC Amsterdam (NED)
18. Kim Molenaar København Håndbold (DEN)
19. Sharon Nooitmeer Neckarsulmer Sport-Union (GER)
20. Larissa Nusser Odense Handbold (DEN)
21. Estavana Polman CS Rapid Bucuresti (ROU)
22. Claudia Rompen Viborg HK (DEN)
23. Bianca Schanssema København Håndbold (DEN)
24. Inger Smits SG BBM Bietigheim (GER)
25. Zoë Sprengers Borussia Dortmund (GER)
26. Rome Steverink Molde HK Elite (NOR)
27. Maxime Struijs
SV Union Halle-Neustadt (GER)
28. Isa Ternede
Füchse Berlin (GER)
29. Djazzmin Trabelsi
Füchse Berlin (GER)
30. Loïs van Vliet OTTO Work Force/VOC Amsterdam
31. Nikita van der Vliet  Odense Handbold (DEN)
32. Kelly Vollebregt Neptunes de Nantes (FRA)
33. Bo van Wetering Odense Handbold (DEN)
34. Pipy Wolfs Elche SF (ESP)
35. Tessa van Zijl Elche SF (ESP)