Green Park/Handbal Aalsmeer wint nationale beker

Green Park/Handbal Aalsmeer heeft de Nederlandse beker gewonnen. In de finale werd Herpertz/Bevo HC met 24-32 verslagen. Bij rust stond de Noord-Hollandse ploeg al met ruime cijfers voor: 10-17. Eerder op de middag won VOC Amsterdam met 22-25 van HC Groot Venlo in de finale voor de dames.

De finale bij de mannen begon energiek met veel aanvallende acties. Beide ploegen ontliepen elkaar in het begin amper. De Limburgse doelpunten kwamen op naam van Kobe Serras, Niek Jordens en Destin van Dijk. Namens Aalsmeer lieten Donny Vink, Vaidas Trainavicius en Evon Mohlin treffers optekenen. Tot 4-4 waren beide ploegen aan elkaar gewaagd.

Aalsmeer drukte het gaspedaal even flink in en zorgde voor een 5-0 run.  Armando Besseling (tweemaal), Donny Vink (tweemaal) en Martijn de Jong waren de doelpuntenmakers. Vooral de tweede van Besseling was fraai, hij verschalkte Versteijnen met een mooie lob. Bevo moest zichzelf even herpakken en probeerde dat met een time-out.

De marge van vijf doelpunten bleef intact en Bevo had moeite met de sterke dekking van Aalsmeer. In de eerste helft was vooral schutter Evon Mohlin op schot met zes goals. Destin van Dijk zag zijn afstandsschot tegen het net belanden: 10-15. Toch lukte het Aalsmeer om nog iets verder uit te lopen vlak voor de rust. Don Hartog schoot vlak voor het rustsignaal de bal tegen de touwen: 10-17.

Bevo wist wat het te doen stond en ging vol goede moed de tweede helft in. Niek Jordens en Sybren Stijweg toonden het goede voorbeeld door beiden het doel te vinden. Echter toonde Aalsmeer aan veerkracht te hebben en stabiliseerde de voorsprong snel weer. De zeer ervaren Vaidas Trainavicius blonk in de aanval meerdere malen uit, net als keeper René de Knegt aan de andere kant van het veld.

Bevo-coach Hans van Dijk probeerde met zeven veldspelers te spelen, maar dit zorgde ervoor dat Aalsmeer meerdere malen in leeg doel kon scoren. De ploeg uit Panningen, gesteund door vijf supportersbussen vol met publiek, bleef ondanks de achterstand knokken voor elke meter.

De genadeklap voor Bevo viel een kleine tien minuten voor tijd. Een dubbel vliegertje van Dennis Vesters op Don Hartog betekende de beslissing in de wedstrijd: 21-28. Deze mentale klap kwam Bevo niet meer te boven en zo was de strijd vroegtijdig beslist. De beker gaat wederom mee naar Noord-Holland, nadat eerder op de middag VOC uit Amsterdam HC Groot Venlo versloeg.