De Dames U20 winnen overtuigend op WK

De Dames U20 winnen overtuigend op WK

Op het WK in Skopje, Noord-Macedonië, beleefde de Dames U20 woensdag een vliegende start. Het laatste eindtoernooi voor de dames in de lichting 2004/2005 werd afgetrapt met een overwinning op Iran.

Al in de eerste minuten werd duidelijk dat Nederland de sterkste was in de strijd. Mede dankzij knappe reddingen van Bianca Schanssema, uitverkozen tot Player of the Match, hield Nederland Iran tot in minuut 17 op de nul. In totaal kwam Iran in de eerste helft drie keer tot scoren, wat resulteerde in een ruststand van 16-3.

Ook in de tweede helft was Nederland duidelijk de bovenliggende partij. Met doelpunten van Maud Horvers (7) en Alieke van Maurik (5) werd de score in de tweede helft vergroot tot 34-11. De ploeg van bondscoach Ricardo Clarijs vervolgt haar WK-campagne op donderdag. Om 18:00 uur wordt er gespeeld tegen Brazilië. De wedstrijd is live te zien op Viaplay.