Vacature Bondscoach Rolstoelhandbal

Vacature Bondscoach Rolstoelhandbal

Het Nederlands Handbal Verbond zoekt een nieuwe bondscoach voor het Nederlands Rolstoelhandbalteam. Rolstoelhandbal is een sport die zowel door valide als niet-valide personen in Nederland beoefend wordt. Het Nederlands rolstoelhandbalteam, bestaande uit niet-valide dames en heren, is onze nationale vertegenwoordiging op eindrondes. Het team behaalde in de afgelopen jaren meermaals het podium in Europese- en Wereldkampioenschappen, waarvan recentelijk de zilveren medaille in de 6×6 variant in Portugal (2022). Zij trainen tweemaal per maand samen op diverse locaties in Nederland en combineren diverse trainingen aan clinics om de sport verder te laten groeien.  

Jouw rol

De bondscoach is verantwoordelijk voor de inhoudelijke en technische invulling op trainingsdagen, de coaching op toernooien en de scouting van potentiële aanvullingen op het team. De bondscoach heeft hierbij nauw contact met de teammanager, fysiotherapeut en de coördinator van rolstoelhandbal vanuit het NHV. Als bondscoach heb je een verbindende rol binnen en buiten het team, ben je een ambassadeur van de rolstoelhandbalsport en neem je (pro-)actief deel aan de doorontwikkeling hiervan. Hiervoor ontvang je een gepaste vrijwilligersvergoeding.

Wij zoeken in de bondscoach het volgende:

  • Beschikt over sterke communicatieve vaardigheden.
  • Beschikt over een heldere visie op de rolstoelhandbalsport of is bereid om deze te ontwikkelen.
  • Beschikt over een HT3 diploma of hoger
  • Heeft oog voor zowel het team als individuele spelers, en investeert in hun ontwikkeling.
  • Geeft leiding en toont initiatief bij het sturen van trainingen en wedstrijden.
  • Verzorgt trainingssessies die spelers boeien en ontwikkelen.
  • Is in staat om spelers te motiveren en een positieve groepsdynamiek te creëren.
  • Je bent flexibel beschikbaar tijdens de weekenden

Enthousiast geworden?
Heb je vragen naar aanleiding van deze vacature? Neem dan contact op met Stéphan Kuijpers via s.kuijpers@handbal.nl) of 0682583702. Zie jij het zitten om het rolstoelhandbal te versterken als bondscoach? Stuur dan je handbal CV op naar s.kuijpers@handbal.nl