De Dames U20 bereiken Main Round op het WK

De Dames U20 bereiken Main Round op het WK

Na een overtuigende overwinning tegen Brazilië zijn de Dames U20 verzekerd van de Main Round. Op donderdagavond 18:00 uur klonk het fluitsignaal voor de tweede wedstrijd van de handbaldames op het WK in Skopje, Noord-Macedonië.

Nederland begon sterk en pakte al snel de voorsprong, die ze ook niet meer uit handen gaven. Met doelpunten van acht verschillende speelsters ging de ploeg rusten met een stand van 13-8.

In de tweede helft bouwden de dames de voorsprong verder uit naar een eindstand van 32-19. Alieke van Maurik kwam in deze wedstrijd met acht goals het vaakst tot scoren.

Zaterdag 22 juni om 15:45 uur speelt Nederland de laatste wedstrijd van de poulefase tegen Roemenië. Een belangrijk affiche, want de winnaar neemt de punten mee naar de volgende fase van het toernooi. De wedstrijd is live te zien via Viaplay.